söndag 28 augusti 2011

Havängshelg

Efter en intensiv, intressant men ganska jobbig vecka kom helgen. Och med helgen kom vår årliga utflykt till ljuvliga Haväng på Österlen. Kan det bli bättre än ett gäng vänner, god mat, långa promenader och en massa vin? Jag tror inte det.

Haväng... där båtarna är vackrare. Blåklockorna blåare. Bukten buktigare. De  rostiga mojängerna rostigare - och liksom mer estetiska. Där dry martinin är torrare, och bubblet väldigt bubbligt. Nyponen nypigare. Promenaderna härligare. Stolparna lavaklädda och träden knotigare och krokigare. Och havet mer skummande!






















 ... än någon annanstans. Haväng är en speciell plats och innebär en underbar dag och kväll med vänskap, prat, skratt och lite extra magi. Något som behövs när livet snurrar på för fullt.

Vi turas om med vem som lagar förrätt, huvudrätt och efterrätt, vem som fixar frukost och vem som köper vin. I år blev det tema lax - ja kanske inte itll efterrätt, men förrätten blev laxbakelse, och huvudrätten blev lax med gorgonzolafyllning och murkelsås. Till efterrätt en härlig äpplemarängpaj. Och jo, visst fotograferade jag maten! Fast efter diverse glas med allt möjligt innehåll (möjligen utom mjölk), blev det väl inte så bra bilder. I all synnerhet inte efterätten, för vid det laget hade jag helt glömt bort det där med att dokumentera för eftervärlden...

Och efter en fin eftermiddag och kväll ramlade vi i säng. Målet var att hålla ut till halv elva... det gick inte kan jag säga, men vi får väl skylla på vår framskridna ålder? (Möjligt hjälpt på traven av diverse vinintag).

Efter en natt där regnet hällde ner vaknade vi till en strålande sensommarmorgon. Fast spåren efter nattens regn syntes.





 Man kan då ägna sig åt jämförande studier. Naturstudier till exemepl. Man inser då att det finns olika sorters gräs. Såsom ordentligt hopsnurrat gräs likaväl som vilt spretande gräs utan någon ordning alls.




  Det finns nya kottar och gamla kottar.




 Nu är det ett år tills nästa gång. Då är vi ett år äldre. Klokare. Bättre på alla sätt och vis.

Det känns väldigt skönt det där, att Haväng liksom ligger där och väntar på oss.

6 kommentarer :

  1. Så underbart det verkar vara där och vilka fina bilder du tagit. Jag kände "känslan" hur det är där genom att titta på bilderna. Känslan sa... Fridfullt.♥

    SvaraRadera
  2. Härliga bilder!

    SvaraRadera
  3. Later harligt! Fast jag undrar lite, var det handelsevis du som gjorde huvudratten?

    SvaraRadera
  4. Jea, du har alldeles rätt - fridfullt är precis vad det är. Österlen är en underbar plats, och att då få vara där ett dygn med mycket goda vänner och "bara vara" (ja och drick lite vin, då...), det är balsam för själen.

    Anna-Karin: tack!

    Emelie, japp det var jag som lagade huvudrätten. Här gällde det att hålla tungan rätt i mun. Förra året skulle jag laga förrätten och kom dit med efterrätt... så vem vet vad jag hade kunnat ställa till med den här gången?!

    SvaraRadera
  5. Vackert och skönt och roligt; jag är lika avundsjuk varje år. Och lika imponerad över att ni orkar äta så mycket! Kan det möjligen vara anledningen till att ni somnar vid tio-draget?

    SvaraRadera
  6. Bitte; det kan vara en av anledningarna... det och det myckna gåendet! (Som är en av anledningarna till att vi orkar äta så mycket).

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.