lördag 13 augusti 2011

Vrålåket


Jag kände ett behov av att börja ett nytt och sundare liv. Igen. Det har väl hänt ett ... tja... antal gånger förut. Den här gången tänkte jag dock bli om inte en bättre, så i alla fall en starkare människa. För att uppnå detta mål insåg jag att det var inte så smart att köra den lille röde bilen till jobbet.

Å andra sidan, ränna fram och tillbaks morgon, lunch och kväll med en kortbent hund med artros skulle också ta lite för lång tid.

Jag lade pannan i djupa veck. Jag tänkte. Och tänkte. Och voila! Så kom jag på lösningen!


Titta där, vad är det för ett energiskt och spänstigt ekipage som kommer runt kröken? Va? Kan det vara... ja det kan det!


Titta, jag har blivit någon slags rikshaförare! Med en liten, men ack så viktig passagerare.


Vad tyckte nu Huliganen om detta nya påfund undrar man. Han såg lite fundersam ut...



Och vad tyckte jag? Vi invigde kärran i torsdags morse. Då ska man veta att jag har 3 km till jobbet, uppförsbacke hela vägen. Jag ångade på. Pustade. Flåsade. I kärran satt en Huligan och tjoade. Dessutom regnade det, ja det var ju inte så konstigt, Lund lär ha haft Sveriges flesta regntimmar under juli, och jag tror detta fortsätter i augusti. Vi kom alltså så småningom fram, jag var genomblöt av lika delar svett och regn medan hunden var torr i pälsen och inte det minsta andfådd. Möjligen något hes i stämbanden.

Han verkar dock finna sig i mattes nya påfund med jämnmod, och håller till och med truten långa stunder numera.

Vi hade lite otur med vår kärra, den släppte i sömmarna visade det sig, så idag har vi varit nere hos Trollkärran och bytt. Inga problem! Väldigt vänligt och proffsigt bemötande, så nu hoppas vi att det bara var ett måndagsexemplar vi hade fått först och att vi kan fortsätta vår cykelkarriär.

För visst ser han nöjd ut, Huliganen?


 Tour de France, here we come! (Fast vi ska bara klara Kaprifoliebacken först kanske, innan vi ångar ut i Pyrenéerna...)

10 kommentarer :

  1. Hur fin är han egentligen, denna Huligan???
    Bra påfund det där med kärran, men saknas det inte något????
    Kram

    SvaraRadera
  2. Så otroligt fiffigt av matte Irene att fixa denna jobb-transport!!
    Huliganen ser väldigt nöjd ut tycker jag - och skam vore det väl annars...
    Trampa på
    mys och må
    snart blir Huligan
    cykelvagnsvan
    sitter tyst som en mus
    i sitt lilla canvas-hus

    SvaraRadera
  3. Men du är väl för klurig du, Irene!! :)

    Tror att om detta blir känt i vida verkligheten så kommer varje vätte med självaktning kräva att få bli transporterad på detta sätt.

    SvaraRadera
  4. Maja, VÄLDIGT fin är han! Och jag vet vad du menar... kanske om jag verkligen blir en bättre och person att jag införskaffar en sån.

    Britta; visst är jag fiffig! FÖR fiffig tror jag maken tycker emellanåt.. ;-) Väldigt vackert diktat, det tycker både jag och Huliganen.

    Larsson; japp! Såväl fiffig som klurig, det är jag det. Och det är väl klart att även Ymer och Gusten ska ha en egen rikshaförare. Du kanske kan få Quba att dra?

    SvaraRadera
  5. Jag som jobbar på gatukontoret kräver genast att Huliganen och Huliganmatten införskaffar cykelhjälmar! PLING PLING!

    SvaraRadera
  6. Rysligt fint! Men en vätte i cykelhjälm? Matte däremot som dessutom är väldigt förtjust i hatt, hon borde väl vara lite om sig. "Var rädd om ditt klena huvud", sa min mamma när jag försökte glömma mössan hemma på skolmorgnarna. Vad tror du att din hande sagt?

    SvaraRadera
  7. Äh, nu var jag snabb för anonym vill jag inte vara. Och en sak till: Britt, sicken vacker vers! Lite tårögd blir man nästan.

    SvaraRadera
  8. Pling på dig du, Anna-Karin! Jag ska alltså se det som ett krav från Gatukontoret, det där med hjälm? Hmmm...

    Bitte; alltså när det gäller mössor var min mamma helt på din mammas sida! Möss-diktator skulle man kunnat kalla henne. Däremot tror jag aldrig hon använde cykelhjälm i hela sitt liv,trots att hon var flitig cyklare. Så där klarar jag mig nog!

    SvaraRadera
  9. Kära cykelligist. Jag har nu egenhändigt spårat upp en cykelhjälm som Du kanske kan tänka dig att applicera på din lilla oskyddade knopp: http://typtva.se/yakkay.htm

    SvaraRadera
  10. Anna-Karin; det är rörande att du är så mån om det eventuella innehåll som finns bakom mina (mörk)blonda lockar!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.