måndag 2 januari 2012

2012

Jahaja, då har man hunnit en bit på 2012.

Kanske dags att summera året så här långt? Alla andra verkar ju summera 2011, men herregud, hur jobbigt verkar inte det? Massor med grejer hinner man med under ett år. Mycket smartare att göra såhär, det känns liksom görligt att få med det som hänt.

Jag och Huliganen gick ut hårt och inledda 2012 med att kramas i soffan. Inte för att jag direkt vet om han ville kramas, men om man inte kramade honom så försökte han krafsa sig ner genom mattan, ner mot Australien-hållet. Nyårsfirande är inget kul firande i Huliganvärlden. Så det blev till att hålla ett stadigt tag om champagneglaset i ena handen och om Huliganen med den andra. På något vis lyckades jag även prångla in maken i ekvationen så det blev lite kombinerat nyårspussande och -skålande och -huliganterapiande. Man är ju en kvinna med simultankapacitet!

Sen sov vi. Och vaknade bara en gång och insåg att ojdå, det blev visst en del vin kvällen före...

Därefter traskade vi ut i regnvädret och blev så inibängens blöta att Huliganen påtalade att detta räckte mer än väl som nyårsbad och att han därför anser sig ha badat färdigt för 2012.

Tja, sen var det lite pappabesök. Lite matlagning - en mustig burgundisk köttgryta kändes bra att inleda året med. Och se nu så fiffigt jag undviker att skriva vad den heter. Jojo, ibland står snilleblixtarna som spön i backen!

Och, låt mig se, vad hände mer? Jovisst ja, lite inspelad Dontown Abbey och kanelbullar, en utmärkt kombination!

Idag har det varit jobb. Sånt ska ju också göras. Men jag vet inte jag, man kanske inte ska gå ut för hårt? Man kanske ska ta det lite nätt? Ta lite ledigt imorgon? Det finns ju söner som fyller år då, menar jag. Och då kan det ju vara på sin plats att den ömma modern gastar jamåhanleva och medenekeltulipan så att han känner sig vederbörligen uppvaktad.

Om man nu prompt vill ha med en årssummer för 2011 så antar jag att den borde se ut så här; ....huliganen....huliganen....maken....gräva, gräva....rosor..  mat.....vin....huliganen....gamla riksettan....garn, garn, garn....huliganen.....  Färdigt!

Eller förresten, jag glömde visst "kanelbullar"?

6 kommentarer :

  1. Tycker det var en fantastiskt målande sammanfattning av 2011. Av 2012 också för den delen.

    F ö längtar jag intensivt av nästa säsong av Downton Abbey men den har de visst inte börjat spela in än så det lär ju dröja en stund...

    SvaraRadera
  2. En föredömlig årssammanfattning! Jag är själv av den otåliga typen (nähä?) som får krupp av alla årssammanfattningar. Vem BRYR sig om detta eviga navelskåderi?

    Visst, om man har ett EM-guld, en månfärd eller ett underteckat fredsavtal med i sina rullor - DÅ kan det vara intressant för oss andra att läsa om. Men hur många har det... ;)

    SvaraRadera
  3. Du... du glömde ROM!!!!!!!!!!!!

    :D

    SvaraRadera
  4. Tack Lotta, jag la verkligen ner min själ i det... Man får härda ut, men jag tycker nog att en kväll där Maggie Smith gjort sitt, det är liksom en bättre kväll på något sätt.

    Anna-Karin; låt mig tänka... nä det var nog magert med såväl EM-guld som månfärder för min del. Fast det blev ju några tripper till Torna Hällestad i alla fall!

    Jennie; Jamen herregud! Jag får skylla på galopperande senilitet.

    SvaraRadera
  5. Låter som att 2011 var ett väldigt bra år, tycker jag! Mera sådant vill jag också ha! Förutom det där med garn, då. Garn tycker jag är fint att titta på, och även att ha på mig i förädlad form, men jag har ingen aning om vad jag skall göra med det innan dess...?
    Skönt att Huliganen fixade nyårsmälleriet så pass bra!
    Gott nytt år!!!
    /

    SvaraRadera
  6. Sams Karin; garn, det behöver man egentligen inte göra så mycket med - man kan bara köpa det mjukaste, gosigaste garnet i de härligaste färgerna, klappa lite på det och lägga det på hög. Jag har i alla fall upptäckt att det är vad jag tenderar att göra... Gott Nytt År på er också!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.