söndag 23 oktober 2011

Fotboll

Söndagsfriden härskar i huliganhemmet. Det har spårtränats i arla morgonen med Zyrran och Zoyanen. Det har stickats lite. Det har hackats och brynts och haft sig, och nu puttrar det en Boeuf Bourgoginone (alltså jag blir lika osäker varje gång jag ska stava till den här rätten - jag kanske borde övergå till att enbart käka köttbullar som är lite mer stavbart?) i köket. Nu ska jag strax pula ner maken i ett varm bad (han har nämligen svårartat ryggskott) och sen ska han titta på fotboll. Det kan vara bra när man läst så mycket historieteori att hjärnan skrynklar ihop sig, då behövs det nog lite fotboll att skrynkla ut den med.

Själv tänker jag väl inte direkt titta på någon fotboll, som jag aldrig lärt mig att förstå mig på. Mina planer går nog mer mot en liten tupplur i soffan eftersom det är rallyträning om några timmar.

Fast nu är det ju så att jag snavade över den här fotbollsinstruktionen  för några dagar sedan, och nu tänker jag att nu, nu har jag ju liksom de mest basala kunskaperna, så man kanske ska titta i alla fall. På Mellberg och Isaksson och hela faderullan?

Och vill man inte det, så tycker jag man ska titta lite i Lottens blogg som instruktionen kommer ifrån, för den är väldigt rolig!

Edit: Soppa kan man också äta. Ännu lättare att stava till och mycket kortare. Å nu kom jag på korv! Herregud, livet är ju fullt av lättstavad mat!

9 kommentarer :

  1. Ja, nu är det fotboll på Tv!
    Kaffet serverat, bullen värmd. Sticket framplockat och blicken lite vind. Ett öga på Tv:n och två öron riktade mot den samma. Det andra ögat på datorn (just nu) men sedan på stickningen. Så njuter man bäst av en match. Man förenar nytta med nöje och vips så är strumporna klara och hälen är med. Fast du ska veta att det finns minst tre olika sätt att sticka en häl och jag har bara lärt mig det ena, men ska nog testa de andra två någon gång.
    När matchen är slut så kommer nästa match och det är det fina i kråksången. Man hinner sticka en bit till!!!
    Någon slags lydnad på hunden har vi så det övar vi inte på iaf inte när det är fotboll på TV!!!
    Kram och ha en trevlig söndag!

    SvaraRadera
  2. Lax är också jättelättstavat. Kort och kärnfullt liksom. :)

    SvaraRadera
  3. Blodpudding är lite längre, men också rätt lättsatavat....
    Mitt favoritkäk när jag var ett litet barn....
    Har gått i arv till mitt yngsta barnbarn (jädra tur - han äter inte mycket annat ....)

    Boeuf bourguignon - man har ju fffrrrranska anor guvebars, men be mig bara inte konversera au francaise... ren katastrof.....kan väl hjälpligt beställa rum och en enklare måltid.....

    SvaraRadera
  4. Åh, nu vill jag bara att dagen ska ta slut så att jag kan middagskonversera Husse och imponera med mina nya fotbollskunskaper; det är han som gör Beuf Bourguignon hemma hos oss. Men han kallar det BdB lite lagom avspänt: ett tips, kanske?

    SvaraRadera
  5. Maja; jag ska hålla med om att det är lite rofyllt att hålla sällskap när det är fotboll på tv; fast jag har båda ögonen i boken/på stickningen/stängda! Trevlig måndag, får jag väl säga eftersom söndagen är ett överspelat kapitel vid det här laget!

    Lotta; och gott!!

    Britta; blodpudding är definitivt mer lättstavat - fast inte lika gott... Franska är inte min starka sida alls. Je taime kan jag säga, men det passar ju inte alltid!

    Bitte; vilket bra tips! Nu slipper jag ju våndan helt!

    SvaraRadera
  6. Fil!! Jamen det är ju lysande! Tänk vilken tur man har med hjälpsamma bloggläsare. Nu känner jag att jag kommer att få en varierad och nyttig och lättstavad kost framöver!

    SvaraRadera
  7. Jag kunde mörda för fil! Det finns inte här och det är lite jobbigt att varje gang flyga till Sverige för att fa tag i det. Inte för att jag har nagonting emot Sverige, första mig inte fel...

    SvaraRadera
  8. Men är det inte att ta i, ändå? Mord, menar jag? Det verkar tradigt att sitta i fängelse, och hur många garnaffärer har de där inne, tro? Kan du inte nöja dig med att sparka någon på smalbenen?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.