söndag 20 maj 2012

Man kan ha det värre

Himlans massa grader. Sol så man kisar och rynkorna sprider sig likt lavaströmmar efter ett Vesuviusutbrott. Massa trädgårdsjobb. Må nu de små salladsplantorna, tomatplantorna och alla de andra planbarnen frodas och leva lyckliga i alla sina dar! (Tills jag äter upp dem, alltså).

Maken har myst och pyst på altanen. Själv har jag, eftersom jag är en kvinna med simultankapacitet, både myst och pyst och jobbat som tidigare antytts.

Man blir trött av att jobba. Vissa blir tydligen alldeles väldigt trötta bara av att titta på...


Nu ska man ju inte tro att de bara legat där och trynat. Nänänä. De har jagat runt i trädgården så att murgrönan svajat. De har skällt på grannen. De har hoppat upp i mina pallkragar bland mina nysatta salladsplantor - och rasande snabbt hoppat ner igen när de upptäckte att matte inte var sitt vanliga fryntliga jag.

Efter allt slit och släp så tyckte jag att vi kanske kunde göra en räd ner i vinkällaren? Maken var inte svårövertalad. Han skuttade glatt iväg och kom tillbaka med en pinot gris från madammerna Faller på Domaine Weinbach. En reservée particuliere.



Som sagt. Värre kan man ha det. Ett rasande gott vin. "Because I'm worth it" som de säger i reklamen. Jajamen. Very much worth it.


4 kommentarer :

  1. Inte kan de här änglarna ha gjort nat illa, du maste ha drömt:-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Du vet väl att i de lugnaste vattnen går de största fiskarna... och dessa änglalika uppenbarelser visar sig dölja ett par rediga salladsmarodörer! ;)

      Radera
  2. Någonstans har jag en liten aning om att det nog är bara Zoya som hoppat upp i pallkragarna! Men rätta mig gärna om jag har fel :-) ! Kramar och tack för att hon får vara med er och njuta i det fina vädret!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Då rättar jag dig, för i de låga pallkragarna kliver Hampus också upp. KLEV ska det ju vara. (Hoppas jag). I de höga klarar dock bara zoya att ta sig upp upp :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.