lördag 7 december 2013

Dagens outfit


Detta är inte en modeblogg. Det märks främst på den totala avsaknaden av bilder på snygga kläder (möjligen med undantag av min gröna regnkappa som jag är mäkta nöjd med). Jag vet faktiskt inte längre vad för blogg detta är; en hundblogg? en matblogg? en garnblogg? syblogg? makens-knäppa-intressen-blogg? Lite av allt och inget särskilt egentligen. Idag tänkte jag dock slå till med ett litet klädtips, jag har förstått att sånt är populärt och populär vill man ju vara!

Men vi börjar väl ändå från början, vilket var när vi vaknade, Huliganen och jag. Det lät så konstigt? Det lät liksom.... tyst? Efter att ha hört stormen Svens vinande i drygt 1,5 dygn var det saligen tyst. När vi klev utanför dörren var det vitt. Årets första snö! Ja, jag vet att jag kommer att tröttna på den. Svära över den. Skotta den (när inte maken gör det, vilket han gör till 95%). Halka på den. Pulsa runt i den. Idag kändes det dock vitt och fluffigt och tyst! Huliganen glömde att han snart fyller 11 år och rände runt som den katapultlarv han innerst inne är. Inget vägsalt hade de hunnit sprida ut heller, så det var fluffigt och mjukt för små hundtassar. När vi kom hem efter morgonrundan tog vi en sväng i trädgården för att kolla läget.

Nyss var det väldigt varmt för säsongen, så rosorna blommade. Lite tilltufsade, men dock. Nu såg de dock ut att frysa under sitt snötäckte.
Grönkålen såg dock ut att trivas bra! Föga anar den vilket öde som väntar, att snart kommer giljotinen och den kommer att ätas upp i form av halländsk långkål till jul...




Det finns en charm med en vinterträdgård också. Det är vilsamt på något vis (ja om man slipper att skotta snö, och det är ju det man har makar till). Man behöver inte bekymra sig om sniglar och bladlöss och kirskål. Visserligen blommar det inte så mycket, men jag tycker att klätterhortensian gör sig ganska bra i vinterskrud också. I all synnerhet när den får sällskap av en Huligan!


Sen har jag haft en trevlig tur på stan med dottern. Jag skulle köpa julklapp till syrran bl.a. hade jag tänkt mig; i stället kom jag hem med en klänning, en kjol, en tröja och julklapp till mig (från maken). Hoppsan som det kan gå! Trevligt hade vi det i alla fall, och det kan väl hända att det slank ner en kardemummabulle på St Jakobs Stenungsbageri också... man behöver krafter när man ska köpa julklappar, även såna till sig själv.

Och det var väl allt för idag. Eller vänta nu... det var ju det där med dagens outfit!

Fluffig päls och pudersnö; både varmt och elegant när den första decembersnön kommer. Och det var allt från modebloggen för idag.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.