onsdag 18 december 2013

Tidningsrubriker

- Det står om dig i dagens tidning - på förstasidan! sa jag till Huliganen när jag kastat en blick på dagens avis.

- Det var då på tiden, sa Huliganen och såg nöjd ut. - Vad står det? Något på temat "störst, bäst och vackrast" måste det ju vara, fortsatte han sen och såg ännu mer nöjd ut.

Äntligen var det någon (mer än matte och husse) som insett hans storhet. Som förstått att har man en Huligan att skriva om så måste det hamna på förstasidan.

- Läs! uppmanade han sen.

Inget "kan du vara snäll och..." eller "vill du möjligen...". Men han glömde väl bort artigheten i hastigheten tänkte jag och läste snällt rubriken.

Lugi skrämde bort det västgötska spöket, stod det. Stor rubrik på förstasidan.

- Va?! sa Huliganen och såg plötsligt inte lika nöjd ut. "Skrämma bort"?! "Spöke"?!!!??

Ett dovt morrande steg ur hans strupe och han såg liksom inte riktigt fryntlig ut längre. Ingen julefrid, inget ho-ho-ho:ande alls. Alltså, hade rubriksättaren sett honom hade det där med vem som skrämde vem varit en öppen fråga. Eller rättare sagt, det hade stått helt klart att det vore bäst för vem-som-helst att akta sig. I synnerhet såna som skriver så dumt.

- Det handlar om handboll, fick jag sedan förklara. Att Lugi besegrat Alingsås för första gången sedan 2008, vilket säkert gladde dem. Själva bryr vi oss inte. Vi håller på H43 i det här hemmet. Och Huliganen, ja han tycker att vi kan byta tidning. Till någon som skriver ordentligt.


2 kommentarer :

  1. Hahaha!
    Funderade på om jag missat något, men IFK Skövde vann väl senast de mötte Lugi?!
    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ingen aning, men det hoppas jag - de får gärna slå Lugi hur många gånger som helst! Men H43 kan få vinna nästa gång tycker jag nog. :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.