tisdag 16 juli 2019

Bland maror och lemurer

Idag fick vi vår julklapp, maken och jag. En dag på Ystad Djurpark tillsammans med Grynet, Pyret och deras föräldrar. Kan inte tänka mig en bättre julklapp! Det var en perfekt dag för djurparken - lagom varmt, lagom soligt och hela parken var liksom så himla lagom. Lagom stor, lagom många lekplatser, lagom många djur som var alldeles oerhört lagom gulliga, även om gulligast bland dem alla, det var Grynet och Pyret det!

Först åkte vi skrinda, det ska man göra i en djurpark tycker jag. Vi turades om att dra, allihop utom Pyret.

Sen lekte vi på lekplatser och klättrade och balanserade så att mormor blev alldeles andfådd av mormorsängslighet. Jag höll mig dock i skinnet, för som dottern så klokt säger "om de nu ska klättra så mycket så är det ju bra om de är duktiga på det".


Vi tittade på apor också. Först gömde de sig inne i buskarna, men sen kände de doften av Pyrets kanelbulle och kom svingandes mot gallret. Jag förstår dem, vem gillar inte kanelbullar? Men de fick inte smaka, för man får inte mata djuren. Kan ju vara bra, om man som mormor hellre vill äta upp kanelbullarna själv än dela med sig till aporna.

Vi klappade kameler och getter och hoppade i hö, vilket nog var höjdpunkten om man ska tro Grynet och Pyret som knappt ville gå därifrån.

Fast sen kom vi ju till en annan höjdpunkt... en liten tjock en som hette Cherry. Och det, det var definitivt en höjdargrej tyckte Grynet som fick rida på Cherry med tindrande ögon. Ja Grynets ögon alltså, fast jag tror nog att Cherry tindrade lite hon med, vem skulle inte göra det som fick ha Grynet till ryttare?


Pyret fick inte rida på Cherry, men hon hittade en annan häst att rida på och var glad hon med. Ge det några år bara, så intar flickorna Falsterbo Horse Show och då ska mormor stå först i ledet och tindra som den värsta julgran av ren fröjd.
En och annan struts senare, en och annan lemur och så lite lunch på det - sedan var det dags att åka ifrån Ystad Djurpark, trötta och mycket nöjda. Hit åker vi gärna igen. Om inte annat så för att se marorna, vilket nog var ett av de märkligaste djur jag skådat på länge. Någon slags blandning hare/känguru/rådjur verkade det som. Märkliga. Men gulliga.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.