söndag 7 juli 2019

Någon börjar bli stor

När Grynet och Pyret sover över hos mormor och morfar har det blivit så att Grynet sovit i resesängen och Pyret i mormors säng - ja när hon inte snurrat runt som en semafor och hamnat lite varstans i alla fall. Företrädesvis med en fot i mormors nylle.

Fast nu börjar ju Grynet bli stor och då behövs ju en större säng - och då kan Pyret sova i resesängen vilket ju också kan vara bra, inte minst för mormors näsa. Alltså kom Grynet på pyjamasparty för att prova det nya konceptet Stor Flicka i Stor Säng. Då behövdes ju nya lakan, det gamla nyckelpigetäcket och dito kudden fick också följa med, men här krävdes även större doningar. Mormor köpte nya lakan. Som av en lyckosam slump blev det rosarandiga. Med rosa kan man, i alla fall för närvarande, inte gå fel!

Sen hämtade jag Grynet på förskolan i fredags och vi tog bussen in till stan. - Jag vill åka treabussen! sa Grynet. - Vi får ta femman, sa jag, för det är den som går från förskolan. - Ja! Jag gillar femmabussen! sa Grynet då i sann positiv anda.

När vi kom fram hade mormor tänkt gå förbi PerTutti för att äta glass, dels för att mormor gillar glass, dels för att Grynet gillar glass. Win-win, tänkte mormor slugt. Men då ville Grynet inte ha glass. ?!? tänkte mormor då. Vi gick hem och sen pysslade vi lite, sånt som inbegriper rosa hjärtan och enhörningar och lite pärlor, men sen var Grynet färdigpysslad och ville vila och somnade prompt i soffan. En timme senare vaknade hon skållhet och var sjuk och febrig stackaren.

Men jag får säga att maken till tåligt barn får man leta efter, förvisso var hon trött och varm, men vare sig gnällig eller ledsen. Nej hon ville stanna hos mormor och morfar ändå, och det fick hon såklart. Morfar cyklade ner till apoteket och köpte barnalvedon och därför piggnade Grynet på sig så pass att hon kom upp en sväng och kollade på friidrotten senare på kvällen en liten stund innan hon somnade i soffan igen.
Innan dess hade vi läst tre sagor, för det gör man om man är tre år kom vi överens om. Mamma Mu, och Rita och Krokodil och Castor blev det.

Och sen sov Grynet hela natten i sin nya säng och inte ens när hon varit uppe och kissat och fått lite mer alvedon ville hon sova hos mormor, ånej, har man en säng för en stor flicka så sover man där. Även om man ser bedårande liten ut bland de rosarandiga lakanen.

2 kommentarer :

  1. Stackars liten! Vilken mysig säng och så duktigt att sova där själv.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.