måndag 1 juli 2019

Ny vecka - och ny månad också!

Så blev det juli och med juli tog sommaren ett litet steg tillbaka. Ärligt talat så gör det mig inte så mycket - 32 grader tycker jag ett antal grader för mycket. Jag blir trött och slokar som en vissen tulpan, medan maken tycker att det är dejligt med så mycket värme. Han slokar minsann inte! Det måste vara hans danska påbrå tänker jag, lite mer sydländsk sådär. Själv är jag ju av skånsk/småländsk stam och vi gillar lite svalare grader.
Men kvällarna är ljuvliga och vi sitter ute i vår lilla trädgård och njuter. Eftersom det är sommar har de flesta studenter också åkt hem, så det är varmt och ljummet och tyst där i sommarkvällen. Sen går man upp och lägger sig och tittar ut över hustaken i skymningsljuset.

Igår var det kanske inte så värst tyst där  ute i trädgården, eftersom Grynet och Pyret med vidhängande föräldrar kom över för att grilla lammspett och dricka lite vi och gunga och plocka smultron och hallon och sådär. Grynet var mycket fin, hon anlände iförd krona och slöja, är det grillkväll så är det och då passar det väl bra med en tiara? Grynet har nämligen kommit in i den Rosa Perioden och ju mer rosa och glittrigt det är, desto bättre! Nu är Grynet ett artigt barn som vet att mormor gillar grönt, så hon tyckte att grönt är också en ok färg. Men rosa är den ju inte, och det kan man ju hålla med om.

Tog mormor någon bild på tiaran och Grynet? Nä mormor var synnerligen försumlig och tog inga bilder alls (!! - ja man baxnar!), inte heller när Pyret fått på sig pyjamas och fått borstat tänderna och sen i ett obevakat ögonblick passade på att borsta Loppans gaddar också, med samma tandborste. Jag förutspår att det får bli lite tandborstshopping framöver. Men alla barn och hund gick och la sig med prydligt borstade tänder, ja mormor också som faktiskt är rätt samvetsgrann när det gäller att polera gebisset.
Idag är det måndag, som sagt, och det är ca 10 grader svalare och jag har haft hjälp av maken med att förpassa min fina overlockmaskin till symaskinsreparatören. Så här kan vi ju inte ha det, att den låter och skär och har sig - men några stygn, det vill den minsann inte spotta ur sig. Och då blir det inte så bra, då vill inte tygstyckena hänga ihop. Så det fick bli att lämna in och det var nog ändå dags att den fick lite service tror jag - men jag hoppas snart få den tillbaka. Jo, för på provdockan hänger en halvfärdig klänning... en i olika nyanser rosa.... med luftballonger.... och med guldglitter i tyget... Den måste ju bli klar! Innan Grynet hamnar i Den Svarta Perioden när allt ska vara svart och håligt och massor av kajal kring ögonen. Ja, jo, kära Grynetföräldrar, ni tror att det ligger långt i framtiden - men det går snabbare än man tror. Så den rosa klänningen, den behöver bli klar och det pronto!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.