lördag 28 april 2012

Heureka!

Det finns saker man emellanåt går och undrar över. De där små (eller stora föralldel) mysterierna här i livet. Som

- varför har man så många udda strumpor?
- varför har ogräs en sån livskraft att det är som en multiplikatoreffekt på 14 upphöjt till tio jämfört med rosor, till exempel?
- varför är choklad så gott?
- vad är meningen med livet? Egentligen?


Ja såna frågor kan man fundera över, och emellanåt tycka att man hittar riktigt bra svar till. Typ en sen fredagskväll efter en god middag och lite vin, då är man som allra mest klarsynt. Tycker man i alla fall.

Men så finns det ju de där riktigt svåra frågorna, såna där inte ens en rund shiraz eller en snärtig chablis hjälper till att finna svaret. Jag tänker då närmast på den svåra frågan; vad är Telia bra för?

Frågan har nog varit uppe tidigare i den här bloggen men har nu aktualiserats sedan maken beslutat sig för att uppgradera såväl telefoni som bredbandshastighet och därför med rörande oskuldsfullhet vände sig till Telia.

- Bredbandstelefoni? Uppgraderad hastighet? Nemas problemas! svarade den verserade ungen mannen i kundtjänsten, bad maken att (åtminstone bildligt talat) skriva under på vederbörligt ställe och utlovade att den 2 april, då minsann skulle Huliganfamiljen få se på sprutt!

Den 2 april kom. Och nog såg vi på sprutt, alltid! Eller kanske tvärtemot. Ty helt plötsligt hade vi ingen telefoni alls och det var knappast vad vi önskat. Efter detta har maken tillbragt en ansenlig tid i telefon med Telia. Han har kopplats bort, kopplats om, utlovats att nu, nu ska det funka. Telefonin har flyttats om, felsökts och i största allmänhet krånglat så mycket som telefoni kan göra. Makens tålamod har prövats till det yttersta och jag har uppsänt tacksägelser till en högra makt för att jag sluppit sitta i evighetslånga telefonköer, även om jag dock vid ett minnesvärt tillfälle trots allt gjorde det och jag efter en längre stunds samtal insåg att den unge mannen på andra sidan luren just hade vidarekopplat en helt annan, och förmodligen helt ovetande, abonnent till makens mobil...

Men nu, nu vet jag i alla fall vad Telia är bra till! Och det känns skönt måste jag säga, för jag vill ju ändå tro människor om gott, jag vill tänka mig att vi alla bidrar till en bättre värld på ett eller annat sätt.


När vi  hade besök av Teliamedarbetaren som skulle kolla varför vi inte fick den bredbandshastighet som utlovats placerade denne man sin jacka på golvet. Och en jacka på golvet, ja det måste ju vara något att bädda ner sig i, tänkte Zoya belåtet. (Däremot kunde han inte alls göra något åt bredbandshastigheten trots att allt, enligt Telia, var tiptop och skulle fungera).

2 kommentarer :

  1. Så numera är.det en Telia medarbetare som har en jacka med mjukt Zoyahår på sig! Så slipper han frysa! Hoppas han är glad:-D. Kram från Zyrran

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.