söndag 1 april 2012

Det där med grönsaker

Visserligen kan jag stolt meddela att basilikan jag sått numera syns. Det är inte så att den prunkar, nä det vore verkligen till att ta i... men det sticker upp något oidentifierbart ut myllan. Fast nu var det inte basilika vi ska tala om, utan det där med "äter män grönsaker?". Riktiga karlar äter inte paté har man ju hört, och då undrar man - äter riktiga män grönsaker? Om svaret är jakande, kan man gå vidare i frågandet.

Är kål grönsak? Är en vättehuligan en riktig karl? Låt oss göra en empirisk undersökning!

När vi hade begravning för pappa var Huliganen utlånad. Huliganen gillar att bli utlånad till S, då hon är en vänlig, generös och huliganälskande person som låter honom göra precis som han vill och som i rika mått förser honom med godbitar. Huliganen tycker att detta är ett utmärkt sakernas tillstånd och älskar S varmt! Såpass innerligt att han vid varenda promenad som går förbi S:s hus ihärdigt försöker gå in där, vilket man då får avstyra. Till exempel om klockan är 05.45, en utmärkt tidpunkt men kanske inte för visiter.

Nu skulle dock Huliganen få tillbringa en hel eftermiddag med S.

"Tycker han om kålpudding?" sms:ade hon. Jag funderade. Kände mig lite tveksam till det där med "kål", jo för Huliganen är helt på det klara med att lammstek, det är fina grejer! Hjortstek inte mindre. Köttbullar, högrev, coq au vin, boef bourgoginone - allt köttrelaterat slinker ner utan prut. (Nu undrar Vän av Ordning; är hunden bortskämd? På detta kan vi bara svara ett oreserverat: Ja!).

Men kål, det får man nog se som grönsak? Och grönsaker är grönt skit tycker machovovven och grönt skit äter man inte.

"jag skickar med lite hundkulor" sms:ade jag tillbaka.

När hunden avlevererades vid vår dörr var han mycket nöjd. Fel. Mycket Nöjd!!! ska det ju vara.

Påsen med hundkulor fick jag tillbaka, och S meddelade triumferande att Huliganen tyckte mycket om att få en egen portion med potatis, sås och kålpudding. Huliganen rapade belåtet och instämmande och jag föreslog att han kanske skulle sova i ett annat rum på natten. Omutifallatt, alltså.

Men huliganmagen klarade kålen alldeles utmärkt (eller också var matte för trött för att känna några gasläckor) och nu sitter vi alltså inne med svaret. Kål är ingen riktig grönsak, ty Riktiga Huliganer äter kålpudding. Kan ju vara bra att veta.

6 kommentarer :

  1. Kål, det undrar jag verkligen om en viss liten Drottning skulle äta!
    OM matte åt det först och testade, så är det möjligt, men eftersom matte är allergisk mot kål så kommer det ju inte att hända och därför så är kål en grönsak och kommer inte att inmundigas!!!
    Oliver däremot, men bara om matte visat att de kommer från hennes tallrik!!!
    Måste man inte bara älska dessa djur?!!!!

    På tal om plikter så har jag och datasnillets mamma "jobbat" med vårt projekt i ca:8 år och kanske är det vi som förstört chansen!!!!

    Kram

    SvaraRadera
  2. Jo det måste man! De har så mycket åsikter och så stora personligheter - tänk vad livet blir mycket bättre när man har hund!
    Visst är det märkligt att barn helt enkelt inte förstår sitt eget (och sina föräldrars ...) bästa? ;-)

    SvaraRadera
  3. Här säger Ymer att det kvittar lika vad kål rubriceras som, har äter det med god aptit. Liksom han gör med grönsaker. Och korv. Och chips. Och apelsiner. Och torv. Och...vänta!...t o r v ? ? ?

    Gusten däremot är skeptisk. Mycket för att hans mage precis varit sådär i olag som den kan bli av just kål.

    Quba...han tycker att det uteslutande ska serveras nackwurst und sauerkraut. Inte för att han gillar det utan för att det verkar vara en riktig macho-rätt.

    Ja jösses....

    SvaraRadera
    Svar
    1. Herregud Larsson, du verkar ha det jobbigt vid matlagningsdags; så många önskemål och det gäller väl att inte blanda ihop torven med sauerkrauten?

      Radera
  4. Karlsson hälsar att GRÖNA grönsaker går bort. RÖDA grönsaker kan däremot slinka ner, framför allt inför hotet om att storasyster kommer äta upp dem istället.

    Iza hälsar att hon äter allt, utom möjligen grön, sladdrig sallad. Men i ren konkurrens kan nog även det slinka ner.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Intressant må jag säga; jag trodde inte hundar hade färgseende, men det är ju klart och tydligt att de har de! Åtminstone om de heter Karlsson.

      Lite konkurrens om maten får nog den petigaste hund att äta med god aptit... det har vi även märkt hemma hos oss när Zoya är på besök.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.