torsdag 12 juli 2012

Lund-Göteborg, 1-0

Det är mycket som är bra med att ha en blogg - i all synnerhet om man har uppmärksamma och hjälpsamma läsare. Läsare som förstår att uppskatta såväl blommor som västgötaspetsar. Läsare som förstår ens frustration när dessa två förträffligheter inte låter sig förenas. Som nyligen i Botaniska i Göteborg, dårå.

En sådan förträfflig läsare, närmare bestämt Zyrran mailade över en länk och skrev "vad skådar mitt norra öga - är det eller är det inte?". Och visst är det.

Ila nu genast in på Lunds Botaniska Trädgårds sida med trivselregler och läs och fröjdas; inte nog med att hundar är välkomna året om (kopplade och försedda med bajspåsar, förvisso) men dessa förnuftiga regler är dessutom illustrerade med en vacker liten bild. Och inte vilken skitbild som helst på vilken obestämbar hund som helst, utan (här är det plats för klang, jubel och triumfvirvlar) en västgötaspets!


hund_stimpy.jpg

(bilden är lånad från Botans hemsida)


Jojomensan. Heder åt en sån Botanisk trädgård. Må deras lökväxter frodas, deras palmer vaja stolt och må ogräsen förtvina och dö en kvalfull död.

Kära Botan - vi tror att vi älskar er, Huliganen och jag. Vi lovar att alltid vara kopplade, alltid plocka upp och aldrig trampa på lökväxterna.

Göteborgs Botaniska Trädgård, ni må vara väldigt fin, stor och prunkande, men här kommer ni utan tvekan på jumboplats.

9 kommentarer :

  1. Det är ju strålande och som grädde på moset, en västgötaspets på bilden. Undras vem denna vackra uppenbarelse är?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Har ingen aning... men det visar ju att Botan har såväl förnuft, hjärta i kroppen som god smak. All heder åt dem!

      Radera
    2. Nu vet jag faktiskt! Mailade nämligen till Botan och sa hur bra Huliganen och jag tycker att de är, och då fick jag ett trevligt svarsmail där de berättade att den lille vätten tillhör en av de anställda. Man kan med andra ord säga att han är trädgårdsmästare!

      Mailade för övrigt Botaniska i Göteborg också, och fick ett vänligt svar från dem också. Dock tycks de inte benägna att släppa på sina onödigt rigida regler, men det var ändå trevligt att de svarade.

      Radera
  2. Ack så synd att Botan ligger så långt från Ekerö - jag kunde ju få stället att fullkomligt myllra av västgötar :0) Skämt åsido, vilket klokt och förnuftigt ställe!
    (Detta är tredje försöket att skicka en kommentar....undrar varför det är så svårt....har gått väldigt bra tidigare....)
    Försöker med "anonymt" fast jag inte gillar det.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja visst är det synd! Och tänk så roligt Huliganen hade tyckt att det hade varit att få träffa ett sånt gäng med snygga västgötaspetsdamer (och collie, inte att förglömma!).

      Trist med kommenterandet - undrar vad det beror på? Ska kanske ändra lite i inställningarna?

      Radera
  3. Den lille vätten
    i Botan heter Östrabys Dacke, men kallas Stimpy. Om en månad fyller han 17 år. Han bor i Södra Sandby.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Elin! Så kul att få lite inside information. 17 år... jag hoppas få ha Huliganen lika länge. Många hälsningar till Stimpy!

      Radera
  4. Synnerligen sympatiskt skånskt sinnelag! Småvättar strålande sinnesro-spridare!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.