torsdag 23 augusti 2012

Augustiträdgård

Normalt sett brukar jag ha en svacka rent trädgårdsmässigt i augusti. Man vet att det liksom är på sluttampen. Man inser att nähä inte i år heller blev trädgården ett prunkande, blommande hav. Man har kanske slarvat lite med ogräsrensningen. Det börjar bli lite visset och torrt och det känns som att det enda som blommar är gullriset som å andra sidan illvilligt vill sprida sig överallt.

Fast så är det ju inte om man bara ser sig omkring. Det är ganska fint ändå, nu i augusti. Luktärter till exempel. Nu är jag absolut inte bra på att odla luktärter själv, men däremot är jag väldigt bra på att få färdigsådda luktärter av Ellenmamman. Tidigare i år blommade rosa-vitstrimmiga, nu är det de purpurfärgades tur, och de gör sig ganska bra där de klänger i fjärilsbusken.























Sen gillar jag många av höstfärgerna också; gult och vitt och orange, det blir man glad av! I år blev man dessutom glad över att de småblommiga tagetesen visade sig vara just småblommiga och inget annat, inte alls som förra årets tageteskatastrof.  Som katastrof betraktat är det kanske inte av allra värsta dignitet när tagetesen blev vanliga tråkgula istället för småblommiga, men lite retligt var det nog.


Den vita floxen blommar också - och rudbeckian. Och de gör de faktiskt alldeles väldigt rätt i.















Ellenmamman har inte bara generöst försett mig med luktärter, nej hon adopterar även bort sina rudbeckior, eftersom hon inte är den guloranga typen. Och jag tar dem så gärna!


Det är inte bara jag som tycker det är trevligt att strosa runt i trädgården, hundarna tycker också det är skönt. Fast jag vet ju inte direkt om de gillar blommor? Men jag tror nog att Zoya tycker att höstanemonerna är rätt fina ändå. Rosorna är på gång igen också. Taggiga, men ack så söta.





Och titta här! Nog kan man väl nästan tycka att vi är i stort sett självförsörjande? I alla fall ska vi väl klara livhanken någon timme eller så.


Lägger man till de ca 2 hg kantareller vi lyckades prångla ihop efter flera timmar i svampskogen så står vi oss fint! Även om vi undrar var alla dessa mängder svamp som enligt ryktet ska trängas likt myror i en myrstack befinner sig? Inte är det i Lundatrakten, det kan jag försäkra.

10 kommentarer :

  1. Här finns massor med Kantareller, men det verkar som att plockarna är ännu fler!!!
    Vackra trädgårdsbilder som du bjuder på idag!
    Kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det är som maken säger "har folk inget bättre för sig än att vara ute i skogen och plocka vår svamp?" - och det kan man ju undra!

      Radera
  2. Härliga trädgårdsbilder! Speciellt för oss följare som sitter på jobbet...

    SvaraRadera
    Svar
    1. Vi skänker er en medlidsam tanke - men nu är det ju fredag så friheten hägrar!

      Radera
  3. Jag tror att du har en jättefin trädgård, om man nu ser på dina fina bilder på allsköns blommor.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Fast jag fotograferar inte överallt... ;-)

      Radera
  4. Zoya gillar alldeles bestämt höstanemoner, det vet jag för det har hon sagt. Och hennes matte tycker du borde göra vykort av luktärtsbilderna för jösses vad fina de är! OK de andra är också fina, men jag är en stor luktärts-fan :-)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Visst är luktärter alldeles, alldeles ljuvliga!

      Radera
  5. Lovely photos!! Wonderful colours in the flowers, the veg look...well...good enough to eat! As for Zoya in her soft-focus heart...sigh...!

    SvaraRadera
    Svar
    1. She is rather lovely, isn't she? AND she loves vegetable too!!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.