lördag 4 augusti 2012

Mera OS

Ja, det är lika bra man ger upp. Inser att Det Är Den Tiden Nu, dvs OS-tid. Och eftersom även denna dag spenderats på soffan till ackompanjemang av diverse sportkommenterande kommer man ju liksom automatiskt i idrotts-mode så att säga.

- Så svettigt det är! utropar maken och fipplar febrilt med fjärrkontrollen när det är dags att byta kanal. Ibland är det ju dessutom så illa planerat att det är flera intressanta saker på en gång så han blir så splittrad mellan dator och TV - ja det krävs hård träning för att orka med sånt här, det förstår man. Inte så att han direkt legat på höjdhögsläger, men i alla fall.

När man då ser folk hoppa, springa, skutta, simma, cykla som om den lede själv vore efter dem så börjar man ju tänka. Man försöker få kontakt med sin inre idrottsman. Och min inre idrottsman ligger nog och snarkar i godan ro i något hörn så det var inte lätt. (Om man bortser från att jag en gång fick visa upp mina fina slungbollskast i 5:e klass och den gången mitt lag kom 3:e i en brännbollsturnering så har jag väl inte så många idrottstriumfer på mitt samvete).

- Vakna! sa jag strängt till min inre idrottsman.
- Ähhh??? Va? Vad stör du mig för? svarade denne.
- OM jag mot förmodan skulle vara en idrottsman, vilken sport skulle det vara? undrade jag.

Vi avvisade alla tankar på basketboll (1.59 över havet gör ingen succé där). Längdhopp? Verkar inte så lockande, de verkar få så mycket grus innanför brallorna. Höjdhopp? Hm.... men återigen, de verkar så LÅNGA de där. Gång? Verkeligen inte, fy sjutton så löjliga de ser ut. Hoppryttare? Men kan man komma till OS utan att ha hoppat mer än små kryss?

När jag funderat klart kom jag på det. Det är ju triathlon som vore min sport! Styrka, spänst och uthållighet. Jag riktigt kände hur jag löpte där bredvid Lisa Nordén i den fantastiska spurten. Vilken kvinna!

Ja, jag tror jag har funnit den, min sport.

Fast så är det ju det där med träningen... så jag tror både min inre och min yttre idrottsman får dra sig tillbaka till sin dvala igen. Men OM.... så hade jag säkert stått där på pallen någongång.


2 kommentarer :

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.