söndag 5 augusti 2012

Kultur på kvällskvisten

Det hade ju blivit en massa soffpotatisande de senaste dagarna. Dosen av OS-tittande för den hustruliga delen av familjen kändes också fylld. Överfylld skulle man rentav kunna säga. Som tur är har man rådiga vänner som rycker ut, vänner som letar reda på begivenheter och ampert talar om för att nu är det inte läge att sitta på ändan längre, nu kan man faktiskt hitta på andra saker! Ellenmamman till exempel, hon är just en sådan rådig kvinna.

 Alltså begav vi oss till Dalby Stenbrott för att lyssna på opera i sommarkvällen exekverad av Studio Bel Canto.




Det var alldeles väldigt trevligt att sitta där i sommarkvällen och se Emila Falcaru komma över sjön, sjungandes så det ekade mellan klippväggarna. Jag var oerhört imponerad! Inte nog med att hon sjöng, hon stod dessutom upp i båten och balanserade såväl sig själv i långklänning som något som såg ut som en biskopskräka samtidigt som hon tutade loss. Prata om simultankapacitet. Själv hade jag stått på huvudet i vattnet efter ett par, tre roddtag sådär.



Och sen fortsatte det under en skön kväll. Måhända var underlaget något hårt och något ojämt, och måhända är man inte så rysansvärt smidig och ämnad att sitta på filt. Men trevligt var det! Inte mindre trevligt blev det av att Ellenmamman generöst och kreativt bjöd på torkade tranbär i choklad - väldigt gott måste jag säga! Och praktiskt taget hälsokost, så oerhört praktiskt.












Sen åkte vi hem i sommarkvällen. Belåtna med en skön sommarkväll. Nöjda med att ha kommit upp från soffan. Glada över att ha haft trevligt sällskap. Och måhända en aning trötta i ändalykten.


8 kommentarer :

  1. Icke att förglömma att du kom på bild i tidningen!! Tack för en fantastisk upplevelse, den kommer jag att leva på länge.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Precis, känd från media, det är jag det! Om än allra längst ut på ett hörn...

      Radera
  2. Tänkte just detsamma som Huliganmostern: du glömde nämna att du numera är lokalkändis i Skånes stora tidning!

    Vilken cool upplevelse det var!
    Hej från Ellenmamman

    SvaraRadera
    Svar
    1. Synnerligen cool! Och tänk vilken lyckad kombination, att vara cool och kulturtant i en och samma gestalt.

      Radera
  3. Det där lät helt underbart! Wish I was there!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Mycket trevligt var det - du får komma nästa år!

      Radera
  4. Låter som en väldigt fin kväll. Jag lovar att om jag hade varit med och suttit på marken, dessutom hård sådan -ja, då hade ni nog fått vinscha upp mig med talja och block :0)Det GÅR bara inte! Gammal tant, gamla och icke samarbetsvilliga leder.....
    Tur att man orkar ta sig fram i skogen än så länge :0)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Noterar: "medtag talja och block om Britta kommer". Fast å andra sidan, det viktigaste är ju att man orkar gå ut med vovvarna!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.