tisdag 11 maj 2010

Det är tröttsamt att vara make

Maken kom hem tidigare än jag idag. Han ringde mig på jobbet och sa att han saknade mig, vilket ju onekligen var gulligt sagt. (Kanske att han även saknade lite mat?)

- Jag kommer om en timme, sa jag, du kan väl fundera ut vad vi ska äta ikväll, så kör vi och handlar när jag kommit hem.

När jag och Huliganen klev inom dörren såg vi en make som slumrade sött i fåtöljen.

- Sover du?! utropade jag då, du skulle ju fundera på kvällens mat.

- Det har jag gjort, sa maken då, jag har funderat på att vi ska ha färsk pasta.

En bra början tyckte jag, och skrev upp "färsk pasta" på lappen. Sen tittade jag frågande på honom: "vad ska vi ha till? Vad ska mer stå på inköpslistan?"

- Det vet jag inte, svarade maken då. - Jag blev så trött när jag kommit på pasta att jag somnade.

Ibland förstår jag mig inte riktigt på män och hur deras hjärnor fungerar. Eller kanske jag inte riktigt förstår hur slitsamt det är att vara make?

4 kommentarer :

  1. Ha ha, det var ju alldeles underbart! Själv brukar jag håna maken med att han har så låg hjärnaktivitet att det är nästan som sömn dygnet om. Det rör sig bara om någon liten molekylskillnad... Och det har din make bevisat idag. :D

    SvaraRadera
  2. Lilla maken då som är så trött. Och det vet du väl att till färsk pasta behöver du inget annat än spenat och creme fraiche. Färdigt!

    SvaraRadera
  3. Av alla äkta män tror jag att just Maken har det allra jobbigast! Är du säker på att han inte hade dammsugit lite i smyg medan han väntade? Kört en tvättmaskin, kanske! Lagat eller fixat ett snickrat eller klippt någon häck?

    SvaraRadera
  4. Anna-Karin: maken hälsar och tackar... tror jag ;-)

    Lotti: spenat och creme fraiche? Det får jag testa nästa gång. Nu blev det vitvinssås med kräftstjärtar och lite vitlök i stället.

    Bitte: Eller rentav strukit skortor?!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.