söndag 30 maj 2010

Melodifestival med förhinder

Maken och jag, vi har inte sett en endaste lite minut av någon enda melodifestivalsnutt. Inga kvaltävlingar, inga deltävlingar, inga semifinaler. Inte nått. Totalt ovetande och okunniga har vi framlevt vårt omusikaliska liv, ganska nöjda och glada ändå. Men så ikväll så tyckte vi ju ändå efter en flitig och idog dag att vi kanske skulle titta på självaste Finalen.

Efter att ha petat i oss lite gorgonzolafylld lax med murkelsås (och tja för all del ett litet glas vin också) sjönk vi ner i var sin soffa.

Intresserat tittade vi på första inslaget och sen, tja sen gick det väl som det brukar göra efter en lång dag; zzzz lät det från min soffa. Med jämna mellanrum kämpade jag för att få upp ögonlocken och noterade att det ylades i tv:n och sen sjönk jag belåtet in i sömnen igen.

Då och då frågade maken mig lite lätt småspydigt; sover du? Men jag spärrade troskyldigt upp mina gråblå och svarade indignerat; sover? jag?! Pah!

Sen noterade jag att det lät liksom likadant hela tiden, det var hjärta och smärta och stora utspel och...zzzz....

Vid genomgången skulle jag ju ha min chans tänkte jag, att faktiskt få höra låtarna. Men tror ni det gick? Nähä, jag somnade igen. (Eller om man ska ser det mer som en sammanhängande sömn?)
Fast jag noterade faktiskt att på den gamla goda tiden så såg minsann inte Albanien ut som de gör nu - ja de såg ju inte alls ut, för då var de inte med! Det var då man visste att Storbritannien alltid hamnade långt upp och Sverige skickade ABBA och alla var nöjda och glada och trodde på Tomten och Folkhemmet.

Sen vaknade jag faktiskt upp, väckte Huliganen som också sov den rättfärdiges sömn, gick ut på promenad och störde ett kopulerande igelkottspar och nu, nu sitter jag här igen och noterar att

a) det är uppenbarligen ett krav att programledare alltid skriker
b) alla poänglämnare i olika länder uppenbarligen måste ha stöpts i ungefär samma form (utom möjligen Grekland då)
c) att jag fortfarande inte vet hur låtarna lät men att det
d) verkar som om Tyskland kommer att vinna, och att
e) snart kan jag väl få gå och lägga mig igen.

Godnatt!

6 kommentarer :

  1. Tack för sammanfattningen. Själv tog jag en öl, gick och lade mig och läste en bok (men insåg rätt snart att jag var för trött för att komma ihåg meningen innan) så då bestämde jag mig för att sova min skönhets(?)sömn istället. Och nu sitter jag här, pigg och alert och ska åka på hundutställning! :)

    SvaraRadera
  2. Jag tror inte man har missat nåt om man inte tittat på melodifestivalen. Råkade byta kanal i veckan när det var kvaltävlingar och stirrade på tv:en storögt, vad i hela är det för skit rent ut sagt. Så raskt bytte jag kanal igen.

    SvaraRadera
  3. Själv däckade jag innan nio tror jag efter en lång dag på Louisiana. Men Tyskland är värdiga vinnare, hör bara: http://www.youtube.com/watch?v=8QSgNM9yNjo

    SvaraRadera
  4. Själv tyckte jag att Rysslands bidrag var värt att titta på hela programmet!

    SvaraRadera
  5. Underbart sammanfattat! Tror jag!!!
    Det verkar som att jag och min man "råkade" missa det mesta! Vi åt inget extra gott. Drack inget starkare än kaffe och hade bara melodifestivalen på de sista 10 min. Hunden fick dock en sen promenad och allt var frid och fröjd!

    SvaraRadera
  6. Lite sent men;

    Jea: du behöver väl ingen skönhetssömn?! Prata om overkill!

    Kerstin; Det är ju också en bra metod, att byta kanal. Om man nu inte somnar alltså...

    Anna-Karin: Jag tycker Louisiana skulle vunnit!

    Lotti: möjligen har du rätt, men eftersom jag sov så kan jag ju inte bekräfta det.

    Maja: så glad att jag kunde bistå med en fyllig (?) sammanfattning så att du blev helt insatt i vad som hänt. För det blev du väl?!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.