torsdag 13 maj 2010

Vad gör man när man får ledigt en torsdag?

Kristi Himmelsfärd idag. Vaknade tidigt. Låg ett tag och funderade på om jag skulle gå ut och lägga en madrass på gräsmattan. Ja om utifall han skulle ramla ner alltså.  För övrigt har jag full förståelse för det där med Himmelsfärd. Igår hade vi 4 grader. FYRA! Och iskall regn på tvären. Nog för att få vem som helst att fundera på en liten himmelsfärd.

Idag var det dock något bättre. Inget regn i alla fall. Och vad gör man, när man traskat runt morgonrundan med den lille huliganen?
Det skulle strykas skjortor. Jag AVSKYR att stryka. 
Maken sa "jag stryker! Annars får jag spydiga kommentarer på bloggen." 
Och eftersom jag samlat skjortor och blusar på hög, så blev han sysselsatt ett bra tag...
Själv bakade jag bullar. Med kardemumma och kanel. 
Mycket kanel - det är viktigt!
Lite trädgårdsarbete. Flytta en och annan perenn.
Under övervakning av grannen:


Huliganen och jag drog ut på spåruppdrag. 
Vi spårade och spårade - och vad hittade vi?! Några fjuttiga pinnar.

Fika i växthuset. Med nybakta kanelbullar!
Trots kyla och regn finns det hopp om bättre tider!
För att inte tala om muscat-druvor

Och titta - äppelblommorna ligger i stargroparna och väntar bara på startskottet!
Maken fortsätter på sitt husliga värv med detta resultat i sikte:
Som efter en dryg timme i ugnen blir det här:
Som måste sköljas ner med lite gewurtztraminer:



Och nu är det kväll. Ingen har dimpt ner i trädgården så man får väl förutsätta att himmelsfärden gick bra?



6 kommentarer :

  1. Nämen vilken SÖT granne!!! Får man låna honom? Fast, vid närmare eftertanke så är han nog lite för gullig för min snygg. Jag gillar hunkiga grabbar. Får jag låna Huliganen??

    SvaraRadera
  2. J, jag vill också låna grannen. Jag är övertygad om att han och Twitter är a perfect match. Och när vi ändå lånar grannen så kan vi ta med oss ett gäng bullar också; dom såg ju rysligt goda ut.

    SvaraRadera
  3. Jag trodde Maken lagt upp 5 hg lösgodis i en ugnsform! :D

    SvaraRadera
  4. Lotti: Du får låna Huliganen NÄR du vill. Jag är bara inte helt övertygad om att Emil skulle tycka att det var en av dina smartare idéer. För övrigt är grannen väldigt, väldigt söt! Dessutom är han väldigt förtjust i mig, så det är även en mycket begåvad och insiktsfull hund...

    Bitte: Tror också han är något för Twitter. Han är en glad och tålig grabb, som tål att skällas på, hoppas på, pinkas på och fräsas åt - han är lika glad och busig ändå! Jag skickar över honom till er, han kan ta med sig en påse bullar samtidigt.

    Kära A-K, maken hälsar med en mallig fnysning att det visar ju bara hur pass bevandrad du är i köksregionerna. "lösgodis! Ha!" utropade han - när det var massor av vitlök, rödlök, squash, morötter, paprika, spansk peppar , potatis och majskyckling. Faktiskt ännu godare än salta sillar och kolasnören!

    SvaraRadera
  5. Klart man såg att det var något fantastiskt gott i formen! Noterade även de mycket välgjorda bullarna, skulle bra gärna vilja smaka! Har ju inte vägarna förbi den närmsta tiden, kanske går att posta?? Men då blir den nog torr och platt?!
    Tittar ned på bilringen vilket uppkom efter mitt senaste bullbak i kombination med ett "glapp" i träningen. Tror med tanke på det fasta grepp jag får i fläsket att en morot får duga (försöker övertyga mig själv att jag inte alss MÅSTE smaka dina, med största sannolikhet, mycket goda och fina bullar!
    Makens låda ser därimot mycket god OCH nyttig ut?!

    SvaraRadera
  6. Hovslagaren, någon gång måste väl våra vägar korsas? Och då kan vi baka bullar till varandra och ha bullorgie!

    Tricket med bilringar är att inte låta det stanna vid EN; fortsätter man att glufsa i sig bullar så blir man liksom lite mer spolformad, som en säl ungefär, och då kan INGEN säga att man har en bilring. Den metoden kör jag själv på.

    Makens kycklinglåda var jättegod! Och nyttig tror jag bestämt. Ännu nyttigare hade det nog varit om man skippat vinet, men till såna överdrifter tycker jag inte man behöver gå.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.