söndag 2 maj 2010

Ett inlägg som har ALLT

Här finns det naturromantik. Andlös spänning. Krossade förhoppningar. Action. Mysterier. Men låt mig inte hålla er på halster längre, nu kastar vi oss huvudstupa rakt in i handlingen.

En tidig söndagsmorgon ger vi oss ut på upptäcktsfärd, Huliganen och jag. Med kameran i högsta hugg ger vi oss bort till soptippen för att dokumentera Livet. Aha! tänker nu den kulturella bloggläsaren, hon tänker göra ett socialdokumentärt fotoreportage från Livets Skuggsida.
Skuggsida
Men icke så. Det hampar sig nämligen så att vi bort lämpligt till för att ta morgopromenaden på St Hans Backar, det som en gång i tiden var den kommunala soptippen, men som nu är ett grönområde. Frejdigt traskar vi framåt, nu ska vi bestiga bergets högsta topp, för att få in ett kontinentalt inslag i den här bloggen - man kan nämligen se Öresundsbron och ända över till Danmark, det är väl något att visa upp, säger jag till Huliganen.

Huliganen skiter i Danmark. Han är fullt upptagen med att sprätta och skutta och snusa och göra viktiga saker.
Spruttig sprätthund
- Se så vackert! utropar jag och fotograferar denna, denna, denna.... äh vad kan det vara, jo en vitblommande buske.

Medan jag fotograferar hinner Huliganen rusa upp och  nerför den branta backen ett antal gånger. Jag rusar inte, men stånkar förväntansfullt uppåt, uppåt, uppåt.

Väl uppe upptäcker jag att man ser inte alls Danmark! Inte bron heller, jo för det är disigt och dimmigt. Men jag tar en bild i alla fall, så får man väl tänka sig bron och Danmark då.

Nu gäller det att använda fantasin: visualisera en Öresundsbro! Visualisera Danmark!
Muttrar lite surt och traskar nerför backen, vilket visar sig vara väldigt mycket lättare än att traska upp.

Hamnar rakt in i ett litet kaninkonvent som pågår, en social sammankomst i gröngräset. Halar upp kameran och tänker att det blir fint i bloggen! Nerför backen kommer Huliganen i full speta, och innan jag hinner säga "cheese!" har alla kaninerna försvunnit. Utom en, som nog är gammelfarfar som vare sig ser eller hör.

- Då går vi bort till hästarna i hagen och fotograferar dem, säger jag till Huliganen. - Hästar är snälla djur som står någorlunda stilla när man fotograferar dem. Det blir bra. Nu får vi ett djurinslag i bloggen i alla fall!

När vi kommer till hästhagarna har hästarna inte vaknat och kommit ut ännu! Alldeles tomt. Ändå är klockan 06.45, alltså vad håller de på med! Ska de ligga där i sina boxar och sova bort livet? Ska det va' på det här sätter så saboterar de ju min blogg totalt.

Så vi får traska vidare. Och plötsligt ser jag den!! Skylten!!! Hjälp, hur ska detta gå?!

- Huka dig! ropar jag till Huliganen, - akta huvudet!!


Gudskelov, det gick bra. Man kan andas ut och traskar vidare.

Jag tar ungefär 2476 bilder på Huliganen.
Alltså, jag MÅSTE gå på den där fotokursen!

Jamen, vad GÖR du?! Du kan väl inte bajsa i min blogg??

Fast det är inte slut på action än, ånej. Plötsligt ser jag den:

Nu är det på gång, nu håller rapsen på att slå ut! Andlöst spännande om något, får man väl ändå säga? Och blommande raps, ja det betyder rapsbaggar. Rapsbaggar är skalbaggar, och skalbaggar gör maken glad. Go' och gla' ska maken va', skulle man kunna säga då.

Men mysteriet då, undrar ni kanske? Än så länge har det väl inte hänt något som varit så vansinnigt mystiskt?

Men titta här då:

Vem är det som firat Valborg så intensivt att man glömt sin sko? Hur kom denne Någon hem, undrar man?

10 kommentarer :

  1. Det är allt en nedrans tur att det finns såna som Du. OCH att du bloggar!!

    "Huka dig, Huliganen" hahahaha..ja, jädrar vilken humor...HAHAHAHAHA!!!!

    SvaraRadera
  2. Jag tror jag ramlade framåt på samma ställe som föregpende kommentator, det var vid "huka dig Huliganen!" Gjorde ösregnet här lite ljusare.

    SvaraRadera
  3. Låter som en underbar morgonprommenad trots de övriga djurens bloggbildsfrånvaro!
    Jag tänker mig bron och ser den inte... Jag tänker mig Danmark och ser fortfarande inte.. Kanske är min hjärna upptagen med att undra om skånes högsta punkt är...
    ETT SOPPBERG??!!
    Ha ha! Hoppas jag har fel, nog för att det är platt där nere men ändå! Hi hi!
    Åhh! Det är så underbart med våra hundar!
    Idag har vi tillbringat hela dagen ute på bassholmen. Underbart förutom en liten liten liten detalj.. Emil hittade något "smaskigt" i skogen på ön. Då han vägrade att komma gick jag för att undersöka saken. När jag insåg vad
    han åt höll jag på att få upp den tidigare intagna lunchen!
    Om jag säger så här... För det första. Inga pussar what so ever på några veckor. För det andra. Jag är glad att det är Emils matte som sköter tandborstningen även i framtiden! För det tredje. Emil får INTE sova bredvid mig på en vecka!
    Bläää blää bläääääää!
    Så att var nu glad att det största problemet var sikten, rymmande kaniner (kaniner?!) och hästskötare som verkat tagit sovmorgon!

    SvaraRadera
  4. Vilken härlig dokumentation av en okristligt tidig morgonpromenad! Hur vet jag det? Att den är härlig alltså? Jo för till och med jag blev lite sugen på att följa med. Fast jag skriver förstås det här från sängen :)

    SvaraRadera
  5. Larsson: Maken håller med dig, om turen i att jag finns alltså. "Hur skulle jag annars få MAT?" undrar han och ser skräckslagen ut vid tanken.

    Nilla: Så bra, man ska sprida glädje och gamman på sin väg! Hoppas det slutat regna... här skiner solen, men vad har man för nytta av den, en måndag?

    Hovslagaren: Skåne är fullt av, tja inte direkt berg. Men höjder. Kullar. Typ. Åsar och sånt. Fast just vid Lund är det ganska platt, det får man medge.

    Jag ÄR glad! Jajamensan. Fast jag undrar vad Emil hittade? kanske lika bra att inte veta, nu när det är fikapaus...

    Lotti: Har du gått upp än?

    SvaraRadera
  6. Alltså det är inte ett smack underligt att det är tomt i hagarna och på backarna och överallt; ingen vettig individ är uppe så okristligt tidigt. Ja, utom kaninkonventet då och dom hade kanske studentikos eftersits och ännu inte hunnit skutta isäng.
    Till allas vår favorithovslagare vill jag bara säga (och jag är inte ens skåning): Söderåsen, Romeleåsen, Hallandsås, Kopparhatten, Hovs Hallar och Fyledalen och bokskogar och kuster. Skåne är platt på slätten, kuperat för resten. Och över alltihopa: en enorm himmel. Du får nog bege dig hitåt på studiebesök (och se Flyinge dessutom).

    SvaraRadera
  7. "och jag är inte ens skåning" Nämen vänta här nu!!! Jag läser dina inlägg med med en skånsk röst i huvudet. Är det fel det? VAVAVA??? ÄR JAG LURAD???

    SvaraRadera
  8. Det var en stelbent typ på den sista bilden!

    SvaraRadera
  9. Meh hallå där Jea. Bitte är nollåtta! Som jag :)

    SvaraRadera
  10. Bitte: "ingen vettig individ är uppe så okristligt tidigt"?!?! Men JAG då, är jag inte vettig? - frågar man uppbragt. För övrigt håller jag med. Studiebesök i det fagra Skåneland anbefalles.

    Jea: lurad och lurad... vilseledd kanske?. Det kanske är MIN skånska röst som blandar sig i?

    Anna-Karin: Det är nog rigor mortis som satt in!

    Lotti: Precis!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.