tisdag 25 maj 2010

Nu har jag varit begåvad IGEN!!

Det är ingen hejd på min list och slughet. Ja, jag är helt enkelt så smart så man baxnar. Visst gör man det väl? Lite i alla fall? Snälla säg att det är så!

Igår gick företagets årliga get-together-och-krama-varandra-och-mys-och-var-snälla-tjohejsan av stapeln. Det innebär boule i Stadsparken, och sen mat och dryck i långa banor på en lokal lokal. Hihi, nu fick jag till det - IGEN!!

Som pris i bouletävlingen hade den begåvade VD:n köpt in en flaska champagne. Den ville jag ju ha. Såklart. Här gällde det att lägga upp taktiken. Vässa formen. Framförallt se till att inget annat lag vann den åtråvärda drycken.

Hur skulle nu detta gå till?

Inga problem! Jag såg klart vad som behövde göras: - spela nu BRA! sa jag strängt till min partner. Min plan var vidare att han spelade bra och jag tog flaskan, en bra och rättvis fördelning. Just den delen av planen höll jag dock för mig själv, några överraskningar vill man ju ha kvar till slutet.

Men hur det nu gick så spelade han väl inte tillräckligt bra. Vad är det med MED dessa ynglingar, tränar de inte? Vi hamnade ungefärligen mitt i fältet. Trånande glodde jag på flaskan och tänkte att här blir det minsann inget bubbel för mig.

Sen uppstod det årliga debaclet om hur man egentligen räknar poängen: ska det vara brutto och eller netto och ska det vara antal vunna matcher eller poäng. Det hör liksom också till, alla ska tjafsa och  ha åsikter och tycka en himla massa.

Och då, liksom i en uppbarelse, såg jag Lösningen! Heureka! utropade jag tyst för mig själv, och sedan äskade jag ordet, talade om för kollegerna att jag löst den gordiska knuten: i sann demokratisk anda var vi ALLA vinnare, alltså kunde vi öppna flaskan där och då och så fick alla dricka champagne.

Och så mina vänner gick det till när jag fick dricka champagne en vanlig sketen måndagskväll.

Lysande, tycker jag nog själv. Blygsam som jag är.

11 kommentarer :

  1. Själklart baxnar man för din slughet, rättare sagt BAXNADE. Numera är jag sååå van, så jag blir inte alls förvånad. Snarare tvärtom, jag räknar med att du är slug!

    SvaraRadera
  2. Det borde rendera dig en rejäl lönehöjning! Vilken klokhet! och så fick du två !!

    SvaraRadera
  3. Boule vad kul, det var länge sedan. Har bestämt ett gäng klot nånstans, får krypa runt och leta (har för mig att jag la dom i den höjden ;-)

    SvaraRadera
  4. Lysande var ordet!

    SvaraRadera
  5. Bra bubblat men kunde du inte övertygat dem om att det faktiskt inte var lönt att dela en flaska champagne på allt för många och att du ändå, ja och så vidare. Men det är klart, delad champagne är bättre än ingen champagne. Lysande, my dear!

    SvaraRadera
  6. Inte konstigt att de vill ha dig i ledande position!

    SvaraRadera
  7. Jea, det är alltid så skönt när folk inser ens storhet, begåvning och allmänna slughet!

    Annika: Visst borde det? Tack!!!!

    Nilla: Det är kul! I synnerhet om man får champagne. Du får väl kolla om du lagt undan en champagneflaska också någonstans i samma höjd?

    Emelie: Justamente!

    Bitte: Du har ju så klart rätt, och jag funderade länge på hur jag skulle lägga fram det så att alla begrep att det bästa vore att ge flaskan till mig. Kom helt enkelt inte på något riktigt bra sätt.

    Anna-Karin: eller hur? Jag borde göra mig som generallöjtnant, allra minst.

    SvaraRadera
  8. Tänk vad du är klok och vis! Inte undra på att du lyckad gå dinvilja igenom.

    SvaraRadera
  9. "Lyckad gå dinvilja"?? Har du fått för mycket sol, Lotti?!

    SvaraRadera
  10. Sol?? Tjugo i ett på natten? Nä. Små flickor som jag ska vara i säng och sova absolut senast klockan... ja för fyrtio minuter sedan! Det är det som är problemet.

    Och inte undra på att du lyckaS Få din vilja igenom! Kram!

    SvaraRadera
  11. Stor kram tillbaka, Lotti!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.