torsdag 10 juni 2010

Vetenskapliga rapporter

Såsom varande slavarbetare i ett högeligen vetenskapligt sammanhang så är jag omgiven av rapporter dagarna i ände; det är kurvor och ekvationer och referenser och vederlägganden och och abstraktioner och fotnötter i en virvlande schottis (='livlig dans' för de eventuella bloggläsare som inte uppnått min egen aktningsvärda ålder).

Ibland hyser jag en liten, men dock, misstanke att merparten av rapporterna kanske inte läses så där allmänt, inte direkt kan betecknas som kioskvältare. Ja det har faktiskt hänt att jag överraskats av en gäspning mitt uppe i ett rafflande abstract!

Men så ibland, ja då får man får man äntligen läsa något intressant! Något begripligt, något som man inser faktiskt har en stor betydelse för mänskligheten, något som man bara väntat på skulle belysas, teoretiseras och empiriskt undersökas; se bara här: äntligen en vettig rapport!

Nu rör detta arbete huvudsakligen människovalpars beteenden, men rent generellt nämns i inledningen också vissa varianter som är allmängiltiga även för den vuxnare delen av mänskligheten.

Möjligen skulle man här kunna inflika några underkategorier, nämligen: 3.1 Soffkoma, en variant av den vanliga soffsömnen (ett tillstånd som drabbade undertecknad senast igår), samt 4.1 Sammanträde-efter-lunchen-koman, som ofelbart inträffar ungefär 13.37. Eventuellt ska denna senare variant kanske inte ses som underkategori till den nämnda föreläsningsmedvetslösheten utan utgöra en egen kategori?

Oavsett dessa smärre tillägg så vill jag bara ge författaren en stor eloge för ett väl utfört arbete där ingen möda lämnats sparad för att göra detta vetenskapliga genombrott. Ett särskilt tack till studieobjektet.

2 kommentarer :

  1. Men här känner jag ju att jag skulle kunna göra en insats. Maila över rapporterna till mig så ska jag redigera dem till oigenkänslighet. Det blir roligare läsning, jag lovar!

    SvaraRadera
  2. Kära Bitte, att det blir roligare och bättre när du fått utöva dina textliga kunskaper, DET hyser jag inga som helst tvivel om!

    Jag ser framför mig en strålande tid när de rentav kommer att recenseras (med lysande recensioner så klart) på alla de större tidningarna kulturbilagor.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.