fredag 28 maj 2010

Men alltså!

Här  har man gått iväg och köpt sig en ny kamera. Till och  med läst manualen!! OCH (triumferande trumvirvel!) gått på föredrag (där man kanske inte begrep så värst mycket om RAW-format, vitbalans och allt vad det var, men i alla fall alltså). Vad händer??

Jo man får besök. Ett väldigt trevligt besök som överöser en med god choklad, spännande te (i lösviktsform alltså, herregud ni tror väl inte människan hällde färdigbryggt te över mig?!) samt dessutom försåg en med nya små rudbeckior.

Dessutom kom besöket i form av paketlösning - two for the price of one, typ. Den minsta lilla filuren är 5 månader, knubbig, god och glad.

Då tänker man sig ju att fotografera allt det här fina. I all synnerhet mötet mellan liten Ellen och Huliganen, som för första gången blev klappad av en liten, liten bebishand. Då meddelar kameran prompt och skoningslöst att batteriet är urladdat. Va?! Ska det va' på det här viset? Nej nu tänker jag minsann skicka in en reklamation. Jag kan väl gå med på att batteriet laddar ur sig om man ska fotografera tråkiga saker. Typ bergenia och så. (Ja alltså jag är ledsen, jag HAR verkligen försökt se något försonande i bergenia, men jag tycker det är en otroligt tråkig och FUL växt, så den vill man minsann inte fotografera. Jag beklagar. Kalla mig gärna bergeniarasist. Jag skäms, men måste erkänna att så är det).

Så här sitter man nu och skriver ett alldeles bildlöst inlägg. Fattigt. För att inte säga fjuttigt.

6 kommentarer :

  1. Fjuttigt var ordet! Fast blommorna du skriver om vet jag inte vad det är - kanske lika bra det. Men jag hade verkligen velat se Ellens och Hampus första kontakt...... så där ja: ännu mera dåligt samvete till dig.
    Själv minns jag en nyår med bästa vännerna och deras 2-månaders bebis - första i vänkretsen. Flickebarnet fotograferades från alla vinklar och vrår och sedan visar det sig att vi hade INGEN FILM I KAMERAN! Det bör tilläggas att det är väl typ 35 år sedan eller så. Just det händer ju inte med en digitalkamera. Men kan du inte ha ett extra batteri som ligger någorlunda laddat just till sådana här viktiga tillfällen?

    SvaraRadera
  2. Och Ellen har bada handerna kvar efter motet med Huliganen?

    SvaraRadera
  3. Annika, det var i och för sig inte deras första kontakt, Ellen har varit utsatt för Huliganen ända sedan den späda åldern av någon fjuttig vecka - men det var första gången hon aktivt velat peta på honom.

    Emelie; jajamensan! Båda två, små men helt intakta!

    SvaraRadera
  4. Men Irene. Man måste ha TVÅ batterier!!

    SvaraRadera
  5. "...måste ha två batterier"

    ....sa hon som glömde HELA kameran hemma! :D

    SvaraRadera
  6. Touché! (skulle man kunna säga...)

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.