tisdag 12 oktober 2010

Men, men, men... inget är sig längre likt

Jag var nyss ute i den sorgligt försummade trädgården för att plocka lite oregano - och där stod minsann min rhododendron och blommade som om den inte hade något annat för sig! Ska inte de blomma i, tja typ maj eller sisådär? Det gör ju i alla fall gamle kungens rhododendron på Sofiero, och man tycker ju att alla rhododendron ska följa kungliga sedvänjor, eller hur?

Men uppenbarligen är det en republikansk och omstörtande rhododendron jag har.

När man kommer in står maken i köket och gnolar, samtidigt som han flår en paprika som han just rostat. Herregud, inte ens jag har ju någonsin rostat och flått paprikor och nu står han där och ser ut som om det är den mest naturliga sak i världen.

Märkligt, på min ära. Och något annat som är märkligt är hur konstigt ordet "rhododendron" ser ut ut när man skrivit det ett antal gånger, man blir helt konfys och undrar om man stavat rätt? Och det undrar jag fortfarande.

Förvirringen är total.

3 kommentarer :

  1. Du HAR stavat rätt, men jag håller med dig, det ser konstigt ut! Och ibland beter dom sig lite konstigt också. Smygrepublikaner eller kanske till och med lömska anarkister. Hu.

    SvaraRadera
  2. Flår man paprikor? Jag trodde det mer var något man gjorde med döda djur och så.

    SvaraRadera
  3. Tant Grön, det känns ju skönt att veta. Men lite oroande att jag kanske har en anarkist i trädgården! Fast vacker är den, det måste jag erkänna - och visst blir man lite glad av blomning i oktober också.

    Emelie; ja det var helt nytt för mig också. Men ärligt talat, hellre att han flår paprikor än döda djur i mitt kök.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.