torsdag 21 oktober 2010

När man har en liten vakthund

... ja då kommer inga hantverkare och kan liksom obemärkt börja sitt slit på morgonen. Man sitter där och petar i sig yoghurt och nötter och bläddrar förstrött i tidningen; Huliganen fräser ner i vardagsrummet, ställer sig på bakbenen och kollar ut genom altanfönsterna och gastar sedan

- HALLÅÅÅ!!! Det är någon i trädgården, säkert en inkräktare! Släpp ut mig så ska jag ge honom på moppe!

- Jamen snälle lille Huligan svarar man då, det är ju bara Bengt som fixar till den fallfärdiga altanen! Han var ju här igår. Och i förrgår med för den delen.

Huliganen låter sig icke övertygas. Må så vara att klockan bara är 07.15 och grannskapet kanske sover - har man inkräktare i trädgården så ska man göras uppmärksam på det. Hela kvarteret. Minst. Kanske det var Bengt igår, men idag är det säkert en skurk.

Då försöker jag säga att om det är en skurk, så gör det inget så länge han bara fixar till altanen och sågar ner den skräpiga tujan.

- Släpp ut mig! gastar Huliganen då, utan att bry sig ett smack om vad jag säger. - Lita på mig, fortsätter han, jag ska beskydda er.

Jag släpper ut honom, och han far ut som en liten torped till en mycket tålig man som stött på honom förut. Huliganen hejdar sig och inser att jamen hoppsan, det var visst Bengt och ingen inkräktare. För säkerhet skull skäller han lite på honom ändå, sen kollar han så att jobbet blir bra gjort, försöker sno en arbetshandske och avslutar sitt viktiga värv med att pinka på pionen. Sen är han nöjd. Och tyst.

Nåja, ganska tyst. Ända tills nästa morgon, då vi kör det hela ett varv till.

4 kommentarer :

  1. Det där är takter som gillas, om man inte heter Bengt vill säga ;) Som sambo till en Bengt vill jag bara säga : PO HAN! På redig skånska.....Och varför kissa på en pion, har inte Bengt ben? :O

    SvaraRadera
  2. Ja, alltså, jag vill ju inte vara petig eller så, men det låter ju inte riktigt som att du till fullo förstår att uppskatta att Huliganen gör allt han kan för att hålla hemmet säkert?

    SvaraRadera
  3. Underbare Huligan!
    Vi har hans "syrra" som måste tala om för oss att det är barn ute och har roligt eller att någon stjäl våra sopor;) Vad skulle vi göra utan henne?

    SvaraRadera
  4. Anki; jag ska vidarebefordra hälsningen; fast jag vet inte om det där "po han" är helt nödvändigt. Den lille huliganen är liksom redan rätt så "po"! Men det där med benet har du ju helt rätt i! Hur tänkte han?

    Emelie; aha, du menar att han borde få frolic för att han försöker jaga bort hantverkara? Hm... intressant tanke...


    Maria: Hej! Ja du vad skulle man göra? Vila öronen kanske?! ;-) Men samtidigt så får man nog erkänna att det är rätt så bra med en liten ordningspolis i hemmet.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.