måndag 19 september 2011

När man får skrämselhicka

Igår skrämde maken nästan slag på mig. Inte för att han var orakad (det var han), eller för att han utvecklat något slags macho-mafioso-mulligt mansgris-beteende (det hade han inte). Det som fick mig blekna och kallsvettas om vartannat var hans konstaterande när han kom upp från vinkällaren;

- vi har nästan inget pinot gris-vin kvar.

Bara så där rakt ut sa han det.

Vem som helst hade kunnat hyperventilera vid ett sånt uttalande. Jag stirrade stumt (jo för en gångs skull så var jag mållös) och förtvivlat på honom. Livet, som nyss var så himla trevligt och bra efter att ha besökt sonen och flickvännen kändes helt plötsligt som en öken. Jag såg framför mig hur vi släpade oss fram, sida vid sida, moltigande, tärda och fårade i ansiktet (mer än nu, alltså) av förtvivlan. Ett liv utan pinot gris!!!

Men så sa maken de förlösande orden:

- vi får nog ta en sväng till Alsace till våren och fylla på lagret.

Och då, då skimrade allt i rosenrött igen, jag hörde fåglalåt och harpospel och livet, det blev åter ett liv värt att leva!

8 kommentarer :

  1. Livet är toppen! Emellanåt... Skål!!

    SvaraRadera
  2. Schkål på dig, du , Angela!

    SvaraRadera
  3. Hon gav upp ett förtvivlans skriiii,
    vafalls - inget kvar av Pinot Griiiis?
    Till våren vinkar Huliganen med sorgsen tass,
    när matte och husse far till Alsace....

    SvaraRadera
  4. Här pimplas det Gnarly Head, Californiskt rödvin som, tack o lov, finns på systemet. Liiite långt att åka till Californien för att bunkra...
    Ninnie

    SvaraRadera
  5. Vad kul! När och vart åker ni? Vi är på väg till Ostheim (norr om Colmar) till vårt stamställe sedan 20 år mellan den 22. och 29 oktober. Mitt emot vårt ställe finns en vinodlare som heter Fröhlich. De har det bästa vin som finns. Ta er en tur dit om ni hinner, allt annat är bara surt sliskt i jämförelse.

    SvaraRadera
  6. Britta; ååååhhh... du diktar så jag blir rent tårögd av förtjusning!

    Ninnie; ja Californien är onekligen långt bort - men vad gör man inte för ett gott vin?

    Fabraholic; troligen i april/maj någon gång. Vi brukar bo i Equisheim och det är ju inte långt från colmar.Å andra sidan är inget långt från vartannat i Alsace... tipset om Fröhlich är tacksamt noterat!

    SvaraRadera
  7. Oh, Equisheim är ju helt ljuvligt; vi brukar ibland gå rundvägen runt staden.
    Fröhlich hittar ni på Rue de Colmar i Ostheim, nästan mittemot Hotel Balzinger. Bagaren är också helt utomordentlig.
    Själv tycker jag bättre om Riesling än om Pinot gris.

    SvaraRadera
  8. Riesling är inte dumt det heller, men det har vi en del av i vinkällaren. Tack för bra tips på bagare också, en bra bagare sätter liksom guldkant på tillvaron!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.