söndag 18 september 2011

Om att fara runt som en skållad råtta

De senaste dagarna har jag fräst land och rike runt. Ingen rast, ingen ro, bara slita, bara gno som Kronblom så träffande formulerat saken

Först skulle jag upp till Stockholm för ett möte. Eftersom stockholmarna uppenbarligen inte tar hänsyn till att en stackars skåning måste gå upp väldigt tidigt för att hinna fram till ett morgonmöte var det bestämt till klockan 9. Alltså gick reveljen för Huliganens och min morgonpromenad kl 04.30. Halv fem närmare bestämt. En ohyggligt tidigt tidpunkt, det tyckte såväl hunden som jag. Nåväl.

Sen så for man hem igen och igår så fräste vi så iväg till Halmstad. Sonen har nämligen flyttat. Sonen har en avgjord svaghet för att flytta till någonstans tre trappor upp utan hiss och med en väldigt smal och vindlande trappa. Dessutom har sonen en annan förkärlek (förutom för flickvännen), nämligen rejäla och stora möbler. Nu var det inte så illa som det kunde varit, för sonen har omtänksamt haft en gäng kompisar som utfört själva flytten. Kvar återstod flyttstädningen. Och eftersom jag är en snäll och medgörlig mamma och maken en likaledes snäll och medgörlig pappa rände vi iväg till Halmstad för att jonglera med skurtrasor, hinkar och grönsåpa.

När man städat tillräckligt länge blir man väldigt hungrig, det kan man inte förneka. Då for vi iväg till Göteborg dit sonen numera flyttat och gick ut på restaurang därstädes. Om det finns något som jag verkligen inte tycker om så är det löskoka ägg där vitan rinner, och därför är det mig en fröjd att kunna meddela att några rinniga vitor inte alls syntes till på denna utspisningslokal. Nix, det var kantarelltoaster och Biff Rydberg och små chokladtryfflar så att det var en fröjd åt det. Man saknade inte havregrynsgröten alls kan jag tala om.

Därefter visade det sig att sonen och flickvännen varit på loppis och köpt presenter åt oss! Jojomen. En mycket välfunnen och passande present fick jag. I höstas skrev jag denna litania om Kajsa Kavat och vilken förfärlig inverkan hon haft på generationer av kvinna.  Så vad fick väl jag? Jojomensan!


Och titta nu här! Va? Är det underligt att man känner sig pressad? Stressad?

Detta genomvidriga präktighetsmonster till barn - Kajsa Kavat, ta dig i brasan!!! vill man utbrista.

Maken fick minsann också present! Och nu ska man veta att maken förutom att gilla fideikommiss, skalbaggar, små jävligt gamla prylar, mig, patronatsrätt och lite annat också har en svag punkt för Olympiska Spel. Och det var just vad han fick det! Ett fint gammal Briospel från 30-talet som heter just Olympiska Spelen. Och måhända var själva spelet något sadistiskt (alltså på ruta 80 åkte man ur spelet till den här käcka versen Olympisk tennis mera Ni ej finner, därför Ni ur spelet nu försvinner, på ruta 47 till exempel fick man läsa Cykelstriden hetsigt synes rasa. Svensken föll. O, fasa! 9 steg Ni måste bakåt "hasa") så får man ju ändå säga att på den tiden kunde man det där med att göra spelmarkörer. Inga små fjolliga plastpluttar där inte.


Även om vissa så här 75 år efter blivit lite huvudlösa... men huvudlös, det kan vi väl alla till mans känna oss lite nu och då?

Och nu, nu blir det snart kantarelltoast. Lite fransk potatisgratäng. Och lite äpplepaj som bara är lite bränd. Så kan det gå!

13 kommentarer :

  1. Kan inte ha läst Kajsa Kavat ordentligt för här putsas aldrig några fönster inför jul!
    Underbart spel, men om jag inte minns helt fel så har de återinfört tennis i de olympiska spelen.
    -Mmmm, säger Km
    (om min tenniskommentar)så då tror vi det;-)
    Kram

    SvaraRadera
  2. Skållad råtta var orden! Men allvarligt talat, kan inte sonen städa själv? Borde väl vara färdigcurlat nu? ;-)

    SvaraRadera
  3. Maja, jag tror att både du och KM har rätt, om jag inte har fel så är tennis numera olympiskt igen. Och då hade man inte behövt åka ur spelet! För övrigt ska du tacka din lyckliga stjärna för att du inte låtit Kajsa Kavat styra dina julförberedelser!

    Lotta; här curlas inte! OK, jo vi hjälpte till... men å andra sidan hjälper sonen till här hemma med carportsbygge och sånt. För övrigt så var det nog så att jag smet ifrån och köpte garn, medan sonen och maken putsade fönster och gjorde rent ugnen och sånt... så jag känner mig inte direkt som curlingförälder.

    SvaraRadera
  4. Jag håller med; Kajsa Kavat kan ta sig i brasan! Bränn bokskrället på bål, om inte förr så på majbålet nästa år. Det borde täppa till truten på ungjäveln...

    SvaraRadera
  5. Kan inte annat än att instämma med Angela!!
    ÄNTLIGEN någon som vågar ta bladet från munnen, som inte fegar ur och pladdrar nåt om "Jamen, hon visste väl inte bättre, det lilla flickebarnet" eller att "lilla Kajsa hade ALDRIG uppvisat detta fönstertvättsyndrom om hon fått bo i en kärnfamilj"

    Ser fram mot bålet!

    SvaraRadera
  6. Bra där Larsson! Jag erbjuder mig härmed som frivillig att kasta första tändstickan på majbålet, så ska nog ungjäveln få det hett om öronen...

    SvaraRadera
  7. Kära Angela och Larsson; detta är ju lysande! Här har vi redan den inre kärnan till en ny, revolutionerande och omstörtande rebellisk grupp för Kavatandets Förintande. Jag anmäler mig på stört!

    SvaraRadera
  8. OK, jag förstår. Fick intrycket (kanske läst lite slarvigt) att sonen icke alls deltog i städningen utan låg på soffan i Göteborg och käkade praliner, typ. Men hjälpa till är OK. :)

    SvaraRadera
  9. Jag känner att jag avskyr Kajsa Kavat hett och innerligt, fastän jag aldrig tidigare mött henne. Vilken förfärlig unge!

    SvaraRadera
  10. Men alltså! Menar du att du far land och rike runt för att städa efter den vuxne sonen!?! Kan det möjligen var något lite ironi i Kajsa Kavat-presenten?

    SvaraRadera
  11. Lotta; men så var det inte! Att han käkade praliner alltså.

    A-K; man kan inte göra annat. Akta dig för henne, läs ALDRIG Kajsa Kavat för Ellen!

    Bitte; jamen, alltså, herregud! a) sonen utförde en stor del av städningen själv, b) han hjälper till hemma med målande och sågande och grävande och sånt, varför vi c) gärna hjälper tillbaka. Sånt gör man väl i familjer? Och nu var det händelsevis så att maken och sonen städade mest medan jag rantade runt bland garnbutiker. Kajsa Kavat handlar om det där tvånget att allt MÅSTE vara perfekt och nystädat och blänkande så man kräks, så nix någon ironi var det nog inte i presenten.

    SvaraRadera
  12. Jag borjar ju nu ocksa bli lite bekymrad har. Ska du verkligen halla pa och curla dina barn pa det sattet? Hur ska de da kunna vaxa upp till ansvarsfulla vuxna medborgare, fragar man ju sig? Vavava?

    SvaraRadera
  13. Emelie; nä det går ju inte! Nu får du raskt sätta igång och curla din matt... äääh, mamma menar jag ju!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.