torsdag 22 september 2011

Säsongens mat

Nu är det ganska höstigt, det får man väl erkänna. Känns svårt att tro att sommaren bara skulle slå till så där tjoff! med mera värme och sol. Faktum är att vi i helgen gav tappt och hasade in trädgårdsmöblerna i förrådet - det känns lika vemodigt och lite ge-upp:igt varje gång.

Men för övrigt gillar jag hösten! Det är min årstid och det brukar jag ju blogga om med förfärande regelbundenhet. Dock inte idag. Ånej. Idag ska vi tala mat. Säsongens mat. Närmare bestämt rotmos och fläsklägg. Det är gott, det. Och det har det vankats i Casa Huligano idag. Maken ringde mig bara tre gånger på jobbet för att konferera om bästa sättet att koka fläsklägg, skala kålrötter och hur många morötter ska det egentligen vara i moset? Va?

Gott blev det, och Huliganens näsborrar fladdrade som segel i storm på Nordsjön när dofterna nådde hans nos. Och visst blev det lite mat lagt i hans skål när jag skar upp fläskläggen.

-  Ska grabben inte ha rotmos? frågade maken som tyckte att det skadade väl inte att prångla på jycken lite rotfrukter och andra nyttigheter.

- Rotmos kan du vara själv sa Huliganen då, och fnös överlägset.
- Jag är mer fläskläggstypen, fortsatte han sen på ett synnerligen bestämt sätt.

Men faktum är att det slank ner lite rotmos också i Huligangapet och det är väl ett gott betyg till makens rotmoslagarkonst?

4 kommentarer :

  1. Ok, om du menar det...
    Min kommentar till säsongens mat: yäääk!!!

    SvaraRadera
  2. Dottern är benägen att hålla med dig - när hon var barn och jag försökte övertyga henne om att man kan äta allt, åtminstone smaka, så tog hon en tugga och kräktes sen i tallriken. Jag tvingade henne aldrig mer att äta rotmos... ;-) Och jag tror aldrig mer hon ätit det!

    SvaraRadera
  3. Fabraholic har helt klart för sig. Öööörk! Det där går ju inte att äta. Får man lov att kalla det för pensionärsmat utan att någon tar illa upp? Och hunden? Inte kan du väl tvinga lilla Huliganen att äta det där? Han föredrar nog... hundmat... förlåt...

    SvaraRadera
  4. Angela; öörrk? Pensionärsmat? Men nu är du väl ändå ute och cyklar? Husmanskost, det är ju hur rykande inne som helst!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.