lördag 19 januari 2013

Kallt

Det är kallt och vintrigt, och jo det är vackert, och ja, det lyser upp. Men det är lätt att man bara liksom vill dra täcket över örat och inte ila ut i gryningen, det är det.

Dock hade jag en familjemedlem som hade en annan åsikt. En som han talade om. När det inte hjälpte körde han en kall nos i mattes varma armveck (vid det här laget har ni säkert förstått att det inte är maken jag talar om, han låg mer än gärna kvar i sänghalmen).

Så okej, vi gick upp och ut. Det som är lite besvärligt, det är det där med vägsaltet som är ett elände för små hundtassar. Emellanåt blir man alldeles väldigt halt och emellanåt försöker man liksom ta sig fram utan att sätta ner någon tass. Men låta matte torka tassar? Värma dem? Ha! Glöm det! "Sicket trams" fnyser Huliganen och skuttar vidare.

När vi kom hem traskade vi ut i vår trädgård för att dokumentera vintermorgonen. Där finns det inget vägsalt, däremot kan man hitta små frolicbitar i snön om man har tur. Nu är det inte så att vi direkt odlar frolic, det gör vi inte. Men det kan hända att Huliganen har en snäll och medgörlig matte, så kan det ju faktiskt vara.

Det är ändå rätt vackert, trots att det var en gråmulen morgon. Lavar och rimfrost och vintriga knoppar. Fågelbad som dragit ner mössan över öronen.


Ändå finns det hopp om en vår! Vissa modig knoppar vågar sig fram så smått, och man vill nästan bädda in dem i lite yllehalsdukar.

- Vad ska du bli när du blir stor, lille vän? tänker man och klappar knoppen på huvudet. Huliganen ruskar på sitt huvud och tänker att nu är hon inte klok, matte. Stå där och jollra med en klätterhortensiaknopp?? Pffft!



Det finns ju fler vårtecken!

Nej, tyvärr blommar det inga rosor ännu i trädgården, dessa blommar på matsalsbordet. Men köpta rosor är ändå rosor, om än de prunkar inomhus tröstar jag mig med.


Nu kan man ju tycka att det var himla massa bilder på snö och blommor och knoppar och det ena med det andra - men det viktigaste då? Ska det inte bli några bilder på universums centrum? Jomen det är väl klart! Hur skulle det annars se ut - och det må vara kallt och ruggigt ut, men man blir alldeles varm om hjärtat när man ser sin egen lille Huligan!


Men det var kanske lite snålt? Äsch, vi slänger in några bilder till!


5 kommentarer :

  1. Huliganbilder värmer onekligen bättre än de första bilderna, även om de var fina. :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hundbilder gör en alltid varm om hjärtat!

      Radera
  2. Lovely photos...sigh...I miss Hampus! (I miss you too, but you never curled up behind my knees with your wet nose on my leg)

    I am intrigued by Google translates lack of perseverance with "babble with a klätterhortensiaknopp?" Sometimes I think the words are too long and it assumes there can be no English equivalent! I don't know what a klätterhortensiaknopp is, but it's a great word!

    SvaraRadera
    Svar
    1. But admit that you would have been really surprised if I had curled up behind your knees and put my nose on your leg? :-)

      Swedish has the same habit as German of writing words together; klätterhortensiaknopp means "bud of climbing hydrangea"

      Radera
    2. Yes indeed; I would have been extremely surprised.

      Ah, so all I need to do is guess which bits are words on their own and add some spaces!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.