torsdag 17 januari 2013

Nu håller vi tummarna

För att denna dagen ska bli bättre än gårdagen. Jag får visserligen erkänna att till största delen var väl gårdagen helt ok, men inledningen! Ja den kommer inte i topp min lista "Mina bästa sätt att starta dagen". Faktum är att den kommer inte alls med på listan.

Fast jag kanske är lite småpetig? Eller vad tycker ni, om man börjar dagen med att krocka båda familjens bilar är det egentligen bara något att fnittra lite åt och slänga lite med lockarna?

Men nu känner jag att detta tarvar ett klarläggande så att ni inte tror att jag är en komplett idiot som far fram som en bilkrockarmarodör över nejden. Nejnej, så var det inte alls. Vi har två bilar. En carport och en uppfart. En bil får stå i carporten och en står bakom. Uppfarten sluttar nedåt. Det var halt igår. Det har väl varit halt en himla massa gånger förr när man stått där och ändå har allt gått bra. Så icke igår.

Jag startar volvon för att den ska börja värma upp, kollar att handbromsen är dragen (jojo, man har väl varit med förr), går ut för att skrapa rutorna. Då märker jag att det gungar till i bilen. "Rörde den sig?" tänker jag förbluffat då, men sen inser jag att det är väl klart att den inte gjorde. Det kan rentav ha varit så att jag sa "tihi!" lite för mig själv. Ända tills jag insåg att jominsann, bilskrället längtade efter sällskap och följande Newtons lag drog den sig mot den andra bilen. Låt mig klargöra en sak här och nu:

Man kan inte hålla fast en glidande bil om man bara hinner sträcka sig in och få tag i ratten, åtminstone inte en fullvuxen volvo.

Pang! sa det när de tvenne möttes i en omfamning. Då blev jag inte glad. Maken blev kanske inte heller så glad när han fick ryckas upp ur sin varma säng för att trösta en något upphetsad fru. Sen visade det sig förvisso att sträckan var kort, och farten låg, så faktum är att båda bilarna klarade sig, men då hade ju redan det där pang!-ljudet etsat sig fast i min hjärna.

Tja och sen lyckades jag under eftermiddan ohjälpligt radera en massa vital information från min mobil.

Undra på att jag sedan satt fast förankrad i soffan på kvällen, med stickningen, maken, Huliganen och en av sonen fådd dvd-serie inom räckhåll. Det kändes alldeles för riskabelt att försöka sig på något annat.

Men idag är en annan dag. Nu håller vi tummarna!

11 kommentarer :

  1. Hur har det gått hittills?

    Jag kan trösta dig med att du iaf slipper pendla med Skånetrafiken. Nu har det hänt mig två morgnar på kort tid att bussen avgått FÖRE utsatt tid från en busstation. Jag lovar att det gått att hålla sig för skratt alla gångerna.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Jag slipper i alla fall busspendling - så jag är nog rätt lyckligt lottad ändå!

      Radera
  2. Fniss..... eller är det för taskigt kanske ?

    SvaraRadera
  3. I så fall får du skälla på mig ikväll :-) eller i alla fall låta Hampus och Zoya göra det. Kram Syrran

    SvaraRadera
  4. Aj... förstår känslan. Har också lyckats krocka båda familjens bilar en gång, och jag kunde inte ens skylla på halka eftersom det skedde när jag satt vid ratten och (en aning ovarsamt, det medges) backade in på garageinfarten. MEN HUSSES BIL HADE ALDRIG STÅTT DÄR TIDIGARE, så det så... Han tyckte dock inte att det var någon förmildrande omständighet??

    Skönt att det inte blev några skador på varken folk eller bilar i alla fall!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Herregud, ställer man bilar där man inte brukar stå, ja då får man skylla sig själv! så tycker jag i alla fall. Det var helt och hållet er husses fel, det är min fasta övertygelse.

      Radera
  5. Oops ... glad no real damage was done. We've never run the family cars into each other, but the kids did once have a pile up on their kiddy trikes. Our driveway sloped down toward the garage and made a perfect race track if the garage door was open as they could come to a stop on the flat inside the garage. One day they misjudged it and bounced off each other on the way doen and all three of their trikes got bent! Luckily they escaped with nothing more than a few bruises but that long ago day still gets talked about here!

    SvaraRadera
    Svar
    1. That sounds like too much excitement for a mother to watch - glad to hear they escaped to tell the tale to this day!

      Radera
  6. Definitely not a good start to the day - I hope today goes better!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.