torsdag 28 mars 2013

Ibland behövs det inte så mycket

...för att göra en glad, menar jag.

- Man kan vara glad för att det är skärtorsdag, och för att man därför har några dagars påskledigt framför sig.

- Man kan vara glad för att man har en rackarns trevlig hund som musicerat med sin pip-säl för en (jodå, sälen lever fortfarande, och även dess pip. Vi längtar kanske lite efter den dag vi ska kunna skriva sälens dödsruna, men samtidigt så blir man ju ändå så glad över att Huliganen har roligt, så det är lite dubbelt det där. Och än lever den i högönskelig välmåga, som sagt).

- Man kan också vara glad för att man cyklat ner med maken till stan på lunchen och ätit en utomordentlig palsternackssoppa med salami och färskost på Les Halles - stans bästa restaurang. Vi är lyckligt lottade att ha en riktig saluhall i stan, och i denna saluhall finns det några riktigt bra restauranger. Sånt gör en lite lycklig, det gör det.

- Sen kan man ju vara glad för att huset är städat. Maten är snart klar (igen! kanske ni tänker, - gör människan inget annat än äter? Fast nu är det ju middag och det är en helt annan sak än lunch. Bland annat kan man dra den slutsatsen av att nu blir det inte palsternackssoppa, nu blir det pepparrotskött. Och lite Crozes Hermitage, såg jag att maken, denne förträffliga figur, hämtat upp ur vinkällaren).

Allt detta är utomordentliga saker att glädjas åt. Men så finns det ytterligare en sak. En liten, liten - eller flera små, om vi nu ska vara petnoga. Jag sådde dem i söndags, och nu tittar de fram! Eller "upp" kanske det ska vara? Men nu struntar vi i prepositionerna, nu njuter vi bara av anblicken av dessa! Ser ni vad det är? Visst är det väl tydligt, va?


Jominsann, småblommig tagetes!


För att inte tala om ruccola!

Okej, okej - det är väl inte så prunkande ännu. Och inte är det dags att skörda inom brådrasket. Och det kan säkert gå åt pepparn än. Det blir förmodligen långa, rangliga, taniga plantor av det här. Men det skiter jag faktiskt i. För det växer! Och ska man inte bli glad av det, ja då vet jag inte vad man ska glädjas åt.

4 kommentarer :

  1. Fast i morgon lovar de snö då ta hand om småplantorNa ordentligt! Kram Syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Varför kan de inte lova sol och 15 grader, undrar man?! Var är deras positiva tänkande??

      Radera
  2. Härligt med ett så positivt inlägg, det smittar av sig! Man ska minsann tänka på allt bra man har och upplever. Glad påsk på dig och Hulliganen//Jenny

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ibland behöver man just de - tänka lite på allt som är bra!
      Glad påsk på dig med!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.