fredag 1 mars 2013

Mars!


Vissa kanske inte gillar mars. Caesar till exempel, som ju måste ha tyckt att mars var en skitmånad. Undra på det när Brutus sticker kniven i honom, det kan ju få vem som helst att bli lite småhärsken och tycka att vad är det för fel på februari?

Mars kan vara kall. Regnig. Blåsig. Men det är faktiskt officiellt vårmånad! Bara det får en ju att bli lite smått salig. "Vår". Smaka på ordet. Rulla det runt tungan. Hur mycket bättre låter inte det än "vinterslask" till exempel?

"Än så är det långt till vår" kan man gnola - men då ljuger man! Näminsann, nu ska vi sticka ut hakan och säga att härmed är det officiellt vår!

Inte så att det prunkar direkt. Blåsippan står inte ute i backarna och niger. Det vore en grov överdrift - men nu blommar det! Och jag får säga att vissa förtjänar Tapperhetsmedalj av Största Storleken. Snödroppar till exempel. Beundransvärda blommor!



Och när jag ändå är på väg att utdela medaljer så tänkte jag ge mig själv också en sån. OK, min mamma lärde mig att man ska inte skryta med sig själv, inte förhäva sig. Men jag tycker ändå att när man gått i mål, då kan man få ge sig själv en klapp på axeln och säga till sig själv att "det där, det gjorde du bra". Jag började i maj. Och nu, knappt 10 månader senare sprängde jag målsnöret. - 24,4 kilo och målvikten är nådd. Så nu är jag värd lite forell ikväll. Ett glas vin. Och sen ska jag somna i soffan, med maken och Huliganen inom räckhåll. Det blir en bra kväll, det här.


6 kommentarer :

  1. Så fina foton och fantastiska små blommor som år efter år börjar titta upp långt innan det är varmt och skönt.
    Ser att du tagit lärdom av mamma - att inte förhäva sig - du bara smyger in på slutet och talar om vad du åstadkommit... men än en gång STORT STORT GRATTIS, bra jobbat Syrran!! Kram

    PS. Kan du nu vara snäll och ta bort "lagom tjock" från din presentation :-D !!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Tack! Men du, det är ju nu jag tycker jag är lagom tjock - det är ju ett gummibandsaktigt begrepp, det där :-)

      Radera
  2. Beautiful snowdrops and congratulations on reaching your target! That is brilliant - well done you! (I still have a long, long way to go so please be kind with your photos when you visit!)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Thanks, Sue! But you are on your way, and you will reach your target too!

      Radera
  3. HEJ. Nu är jag här och tittar på din trevliga blogg. Har lagt en länk till den på länktips på Hallandsbloggen.
    MARS är en härlig månad för då är våren på väg. Nu när jag skriver är det onsdag 6 mars och Halmstads BKs nittionionde födelsedag, på fredag 8 mars är det internationella kvinnodagen och då fyller min bästa kamrat 64 år. Själv blir jag sextiotre i slutet av månaden.
    Vädret i Halmstad är i skrivande stund 8 pluss grader. I dag behövs inga långkalsonger.
    Mina vänliga hälsningar till er tre.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Lars-Gunnar! Visst är det skönt när långkalsongerna får stanna i garderoben!
      Många gratulationer till dig, din kompis och till Halmstads BK - många födelsedagar i mars!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.