lördag 30 mars 2013

Påsk


Jag gillar påsken. Det är något tilltalande med en högtid som vimsar runt lite som den vill i kalendern. Som inte har så många ramar och ritualer för sig, i alla fall inga som jag känner mig manad att följa. Inga särskilda rätter som man ska ha dåligt samvete för att man inte lagar. Det känns liksom ljust och glatt och opretentiöst.

Lika mysigt som det kan vara att julpynta och förbereda sig inför julhelgen, lika skönt är det att inte göra det till påsk. Fast jag har faktiskt påskpyntat, jodå. Min mamma var duktig på alla sorters hantverk och jag har några påskägg som hon gjort, jag tror det kallas att slå frivoliteter? (Inte att förväxla med frivolter, för det tror jag faktiskt inte att vare sig mamma eller jag hade gjort med någon större bravur).

Ibland tänker jag att det hade varit roligt att dela handarbetsintresset med mamma, hon kunde ha lärt mig mycket. Men då var jag inte intresserad - och ärligt talat något tålamod för frivoliteter hade jag nog inte haft! Då heller. Inte för att jag inte har tålamod, det har jag visst det. Någon liten stund här och där, men det inbegriper inte sånt som kräver fingerfärdighet. När jag  tänker närmare efter vet jag faktiskt inte riktigt vad mitt tålamod inbegriper?? Det får jag nog fundera vidare på.

Sen har jag ju faktiskt köpt fjädrar också, så jag anser att jag liksom gjort vad som ankommer på mig - plus att jag igår lagade en alldeles utomordentlig lammstek! (Jag har väl aldrig påstått att jag är blygsam av mig?).

Sonen hjälpte mig att välja färger på fjädrar; det fanns illgula, vita och lila. Han tyckte att det mest var ett ilandsproblem sa han, när jag stod där och velade mellan gult och lila, men nickade instämmande när det blev lila. Och se här, käre son, nog blev det bra?

Huliganen och jag vill härmed önska en Glad Påsk! Må den sen vara lila, gul, illgrön eller rosa.

7 kommentarer :

  1. Du glömde skriva att det är du som virkat de ljuvliga små blommorna i påskriset, det tycker jag du skulle gjort! Kram Syrran

    SvaraRadera
    Svar
    1. Men nu behöver jag ju inte det! Kram tillbaks!

      Radera
  2. Svar
    1. Tack - tyckte Huliganen behövde en mer framträdande plats :-)

      Radera
  3. Very pretty Easter decorations. I like Easter too - although I feel very ashamed at not making a simnel cake this year.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Simnel cake? That's something new... will have to look it up!
      You have been really busy, no time for baking I think.

      Radera
    2. it's a fruit cake baked with a layer of marzipan in the middle...very yummy.

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.