onsdag 11 september 2013

Det som behövdes


En lugn kväll, det var vad som behövdes. Med årets första brasa. Med tänd rosenkopp, jag fick den av Sue när vi var i Bath och när stearinljuset inuti brunnit upp kommer det att bli en fin tekopp till mig. Än så länge fick jag dock dricka kvällsteet ur en annan kopp och det gick bra det med.

Efter en ansträngande natt var detta vad själen behövde. Lugn och ro. Nu var det inte så att jag slog klackarna i taket i natt direkt. Det var inte vin, män och sång som stod på programmet, nej det var åska och en åskrädd hund.

Jag tycker det blir värre och värre med Huliganens åskrädsla, och det slutade med att han och jag barrikaderade oss i badrummet. Inlindad i täcket rullade jag ihop mig på golvet medan Huliganen tryckte in sig bakom toalettstolen. Nu så här i efterhand kan man mest le åt eländet, just då kände jag mig som världens sämsta (och tröttaste) matte, en matte som inte kan få sin hund att känna sig trygg.

Alltså behövdes brasa, te, make och rosenkopp ikväll. Och en lugn Huligan som slumrade på mattan, han var väl också trött efter nattens påfrestningar. Nu hoppas vi på en åskfri natt.

9 kommentarer :

  1. Åh, vad hemskt med en åskrädd hund! Stackars Dig, men mest stackars Huligan!
    Raja var inte alls rädd och vi jobbar på att visa Zacke att det INTE är farligt när det blixtrar och låter. Än så länge håller det...
    Kram på Dig och hoppas att Du sover när jag skriver detta! Det kan du nog behöva!!!
    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Så skönt att det verkar funka med Zacke - för det är INTE roligt när de är så rädda. Men nu har vi sovit flera nätter och känner oss som en ny människa/hund :-)

      Radera
  2. Glömde ju skriva att Muggen är UNDERBAR!!!
    Kram Igen//Maja

    SvaraRadera
  3. Bless his paws ... luckily the whippets are never bothered by storms but the dog we used to have always tried to squeeze himself into the space between the wall and the washing machine.

    Love the teacup :)

    SvaraRadera
    Svar
    1. It seems that it is getting worse the older he gets - it's terrible to see him so afraid, and I do feel that I ought to be able to help him in some way, but I don't quite know how.

      It is rather lovely, isn't it? :-)

      Radera
  4. poor Hampus! I hope you are both now having a stress-free time.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Well, we haven't had any more thunderstorms, thank god! So the nights have been calmer.

      Radera
  5. I forgot to say how pretty the teacup looks lit from inside!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.