lördag 14 september 2013

Morgonpromenad

Man vaknade och kände sig konstig. Hade man ont i huvudet? Nej. Hade man skavsår på alla tårna? Inte det heller. Hade man drabbats av en släng av böldpest? Kändes inte så. Men sen kom jag på vad det var. Jag kände mig... ja det känns konstigt att skriva det, men jag kände mig liksom lite pigg. Utvilad typ. Jag kastade en blick på klockan - eller rättare sagt, det gjorde jag inte alls, för jag har ingen väckarklocka, utan jag knäppte upp mobilfodralet och kollade tiden där. Strax efter kl 06.00. Såg ut att bli en fin morgon, en morgon för en promenad! Men vem skulle jag ta med mig? Urvalet är ju stort, a) en make, b) en hund. Båda sov. Gott. Jag låg kvar en stund till, man vill ju inte hetsa upp folk hur som helst, inte hundar heller. När jag visat hänsyn i ca 17,5 minut väckte jag Huliganen som ramlade ur biabädden, gned sömnen ur ögonen och förklarade sig redo!


Det var en vacker morgon - med solen som var på väg upp, med morgondimman som svepte in nejden, med ekar och blåklockor och dis och tuppar som gol. Ljuvligt helt enkelt. Någon kamera hade jag ju inte med, så det fick bli lite mobilbilder.


- Kamera? Vem bryr sig? frågade Huliganen retoriskt. - Det viktiga är väl att du har hundgodis med dig, vavava? Har du det??

Jo, det hade jag väl, en liten bit eller möjligen två. Fast inte fler än tre, någon måtta får det väl ändå vara. Huliganen såg ut att tänka att måtta, det är överskattat. Sen blickade han ut över nejden, för att se om det fanns en eller annan ko han kunde valla runt lite. Det fanns det dock inte, tyvärr. Vilket väl i och för sig var bra för den obefintliga kon.


Det han såg var i stället Lund i bakgrunden. Tittar man noga ser man lite höga hus längst bort. I närheten av dessa hus finns det ställe där jag tjänar ihop till den dagliga frolicen. Men nu är det ju lördag morgon, och då kunde jag befinna mig utomhus i stället, vilket kändes som en bra början på dagen.


Någon har slumrat in på mattan. Maken sover fortfarande. Men jag sitter här och känner mig lite pigg och redo att kasta mig över resten av lördagen!

4 kommentarer :

  1. beautiful!!! Wish I had been with you on your walk...

    SvaraRadera
    Svar
    1. You would be very welcome! I miss our walks.

      Radera
  2. i would love to take a walk with you and hooligan, bluebells? oh my!

    SvaraRadera
    Svar
    1. We would love to have your company. I cannot always promise bluebells, but definitely a small and stubborn dog :-)

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.