måndag 30 september 2013

Måndag



Efter en mycket behaglig helg drabbade måndagen en med full kraft. Det var inte bara måndag, det var måndag av måndag:iskaste slag. Efter att ha tampats med eu-byråkrati hela dagen kröntes arbetsdagen med att jag bet sönder en tand. Nu har jag ju en son som studerar till tandläkare, men jag tror inte han ännu har nått stadiet att laga tandkronor som smulats sönder? Det får nog bli en tripp till den lokale tanddomptören.

Efter denna arbetsdag kan man ju tro att man skulle åka hem och sjunka ner i soffan, klappa Huliganen och låta maken passa upp på sig. Men så gjorde man inte! Nej man åkte hem, sörplade i sig grönsakssoppa och åkte sedan och tittade på fotboll. Ibland tror jag inte jag är riktigt klok. Makens favoritlag Halmia mötte nämligen Lunds BK. Det var inte riktigt så att folk sprang benen av sig för att komma och titta, det vallfärdade inte fotbollsentusiaster i stora skaror till Klostergårdens IP. Det var vi. Och 346 andra - och då var inträdet gratis. Fast nu ljuger jag, det var ju ett antal fotbollsspelare också, samt en domare och några linjemän. (Märker ni hur jag obehindrat svänger mig med fotbollstermerna? Medge att ni blir imponerade!)

Jag promenerade in och satte mig ner och tittade mig sakkunnigt omkring mig. Man är väl en van fotbollsåskådare. Så sent som för ett år sedan var jag ju i Halmstad och tittade på Halmia. Men sen slog mig tanken "herregud hur var det nu med offside-regeln?!". Den hade jag ju totalt glömt bort. Nåja, det fick gå som det kunde, offside eller ej. Det var ett himla sparkande hit och dit och vimsigt var nog det ord som kom för mig. Men sen, mot slutet av första halvlek gjorde ändå Halmia två mål! Så sedan stod 1-1, jo för man bör nämligen inte göra självmål. Jag må ha bristfälliga kunskaper om offsideregeln, men så mycket vet jag i alla fall.

Bakom mig hade vi några Halmiasupportrar som hade synpunkter på det mesta. Domaren i synnerhet och man förstod att om bara spelarna gjort som de sa, så skulle målen trilla in på löpande band. Några rader längre fram satt LBK-suppportrarna, och de hade lika mycket synpunkter, fast åt andra hållet så att säga.

I början av andra halvlek tjongade Halmia in 2-1 målet (eller 1-2 om man nu är LBK:are). Sen blev det att bita på naglarna, och när domaren inte blåste av efter 90 minuter, utan lät spelet gå vidare ända in i 96:e minuten trodde jag att gentlemännen bakom mig skulle bryta samman, i all synnerhet som pressen mot Halmia-målet var stor. "TIDEN, DOMAR'N, TIDEN!!!" vrålades det. Och så äntligen blåste han av och Halmia vann och alla var lyckliga, inte minst maken. Trots att han ogillade noterade att Halmia fortfarande inte har fått tillbaka sina vita revärer på byxorna. Historieläsa vandaler, ja jag säger bara det.

Inte minst lycklig var jag, som ville åka hem. Inte bara för att det var lite kallt, men för att hemma väntade något som Maja generöst skickat till mig; tyg i härliga höstfärger. Med ett grönt kort! Kan det bli bättre? Tack! säger jag. Det ska bli väldigt roligt att fundera ut vad jag ska göra av dem.
Så man får säga att måndagen gjorde bot och bättring på slutet!

6 kommentarer :

  1. I min ungdom höll jag föredrag om ishockey. Mina kunskaper då - som nu - var ungefär som Dina i fotboll. Men jag slår Dig i det här med fotboll. Vår bankman är assisterande domare (jag kallar det linjeman) - internationellt - det är väl svårslaget? :-)
    kram

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja det må jag säga! Han var nog dock inte med i måndags - det kändes inte så internationellt :-)

      Radera
  2. Jag har fått lära mig att man ska/bör säga "Det var så lite så"och det var det ju;-)
    Ha nu så roligt som Du kan med remsbitarna!
    Vad gäller fotboll så kan det räcka med att sitta och bara njuta av hur bollen går mellan spelarna.
    Det gör jag, men jag hejar ju på Arsenal och de spelar grymt snyggt- Oftast!!!
    Kram//Maja

    SvaraRadera
    Svar
    1. Det är väldigt härliga tyger, och alls inte lite! Det blir nog en necessär - det är ungefär så långt jag kommit i min sykarriär!
      Arsenal? Spelade inte de igår? Ja, jag vet inte så noga, själv virkade jag :)

      Radera
  3. a football match - well that must be love.

    lovely Autumnal fabrics.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Yes, true love indeed! :-)
      The fabrics are gorgeous - I love them!

      Radera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.