söndag 20 september 2009

Litet sammanbrott så här på söndagsmorgonen

Antingen kan man sova på söndagsmorgnar, eller också kan man ha små sammanbrott. Själv har jag ägnat mig åt det sistnämnda. Efter att ha brutit samman ägnade jag mig en god stund åt att handdiska en diskmaskingsmängd disk. Och torka.

Jo för diskmaskinen behagade lägga av. Den är 5 år gammal och borde inte ens fundera på att krångla. Visst borde man ta sånt här med en klackspark och tänka att "tihi, nu la diskmaskinen av! Som det kan gå! Men det kunde varit värre, man kunde ha levt i bushen och varit tvingad att gå 5 km genom djungeln till floden som är full av krokodiler för att diska allt för hand, om man nu inte blev uppäten av en pytonorm på vägen."

Så visst, en mer sansad person hade säkerligen tagit det är på ett lugnt och moget vis.

Men nu är det så här, de är inte bara diskmaskinen som krånglar. Kylskåpsjävladörren öppnar sig själv på det mest försåtliga vis och är så lömsk och opålitlig som bara en kylskåpsdörr kan vara. På tvättmaskinen hänger luckan på trekvart och man måste använda all sin list och fingerfärdighet för att kunna öppna och stänga luckan utan att den ramlar av helt. Det är bra att kunna öppna och stänga luckan för annars får man nämligen inte ut de tvättade kläderna och in de otvättade.

ÅH VAD JAG AVSKYR TRASIGA MASKINER!!!

Jag undrar om det inte vore lättare att traska genom djungeln trots allt?

7 kommentarer :

  1. den som ändå bara grät över en trasig diskmaskin. Nej, du har det bra du, Irene. Jag lipar över att livet är så pestigt att man ska behöva vara gravid, tjock, rörelsehindrad OCH icke-ridande på en och samma gång.

    DET är vad jag kallar problem, fru Hansen.

    SvaraRadera
  2. Pah! Jag gråter inte, jag svär så det osar. Men, om du nu ska se positivt på det, det hade varit ännu värre att vara gravid, tjock, rörelsehindra och icke-ridande om du samtidigt hade haft en trasig diskmaskin och dessutom bott i en djungel. Då kan vi prata om misär och problem.

    SvaraRadera
  3. Tycker ni gnäller över småsaker ;-) ! Själv har jag haft en sönderbiten tand. Det ni!! Fast ok, tanden är lagad och det gjorde mest ont i plånboken. Och när jag nu tänker närmare efter, det ÄR mest synd om er. Eller i alla fall A-K, men jag lovar - det går över och snart kan du rida igen. Och om några år har du kanske en liten häst med ett litet barn på vid sidan om dig när du är ute och rider!

    SvaraRadera
  4. Jag har skavsår. Räknas det, även om vår diskmaskin fungerar?

    SvaraRadera
  5. Sönderbiten tand! Vem har inte det, fröken Quiltquisling!? Prova att göra rotfyllning 4 ggr. Utan bedövning, för att det kan ju påverka bebisen. Hurra, vad toppen det känns att borra i nerver som lever. Eller hur var det nu. ;)

    Emilie anser jag för övrigt leda misärligad ehuru hon bor i världens regnigaste land.

    SvaraRadera
  6. Jag kryper till korset på mina bara knän över en grusväg beströdd med små vassa gruskorn och törntaggar bärandes en häst på ryggen samtidigt som jag stönar "ber om ursäkt, ber om ursäkt, ber om ursäkt"! Du slår mig alla gånger i kategorin "tyck-synd-om mig", fy 17 vad det måste varit jobbigt.

    Emelie: skavsår är inte att förakta de kan göra ack så ont, men jag är helt övertygad om att A-K slår oss med hästlängder i det här. Syns snart!

    SvaraRadera
  7. Quiltquisling> tack för dagens skratt! Vill du låna Ralph att ha på ryggen?

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.