söndag 6 september 2009

Trädgård ger skaparkraft

Jag har alltid (eller kanske inte precis alltid, men sedan jag blev trädgårdsintresserad) sagt att när jag inte bor i hus med stor trädgård längre, ja då ska jag ha en kolonilott. För är det någonstans man ser odlarglädje så är det i en koloniträdgård.

I fredags var vi och hälsade på i en alldeles nyinköpt koloni, systerdottern och systerdottermaken har nämligen flyttat till Lund, köpt jättefin lägenhet inne i stan, och dessutom en kolonilott med världens sötaste kolonistuga. Där blev vi bjudna på bubbel, och bara det är ju oerhört trevligt! Man kan liksom kombinera det gammaldags kolonipyssliga med lite mer moderna drycker. Typ.

När vi satt där och hade väldigt trevligt så säger systerdottern plötsligt, apropå hur stugan skulle inredas och så (och där vi alla prompt lade i oss i med diverse åsikter) att hon helt plötsligt fick lust att syssla med korstygnsbroderi. Och korstygnsbroderi, ja det är kanske inte direkt det första jag skulle associera min driftiga systerdotter med.

Så där ser man. Trädgård och odling väcker skaparkraft inom de mest oväntade områden.

4 kommentarer :

  1. Och på tal om broderi är ditt förresten beställt. Leveranstiden är snabba 28 dagar.

    SvaraRadera
  2. haha, märker att jag startat en bloggstorm!
    nu har jag valt ut några mönster jag ska satsa på också, det kommer att bli så fint, kanske...

    SvaraRadera
  3. Elisabet: klart det blir! Problemet med handarbeten är bara att det oftast är roligare att sätta igång än att slutföra... jag pratar av erfarenhet!

    Emelie: bussigt, tack!

    SvaraRadera
  4. NU fattar jag vad du menar med bloggstorm! Tänkte först att ett enda litet inlägg väl knappast är en liten vindfläkt ens. Men jag vill påpeka att jag var först ;-). Det måste vara släktgenerna som slog till, vi reagerar på samma saker.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.