onsdag 4 augusti 2010

Ett högteknologiskt inlägg



Det Huliganska hemmet är ett hem i den teknolgiska fronten. Dessutom är vi snabba som blixten och åtgärdar ilsnabbt allt som behöver åtgärdas. Jajamen! Detta torde bevisas av att vi numera har en tvättmaskin där man inte behöver öppna luckan med skruvmejsel!

Jo, det är faktiskt sant! Handtaget på luckan på gamla maskinen lossnade förra sommaren och ramlade slutgiltigt av i oktober någon gång. Men bra kvinna reder sig själv och jag listade snabbt ut att det behövdes bara ett enkelt grepp med en skruvmejsel för att öppna luckan. Nu kände vi dock att det var dags att uppdatera oss på tvättmaskinsfronten, så nu har vi faktiskt en sån där maskin där luckan går att öppna utan hjälpmedel.

Och inte nog med det! (Nu vore det passande med en triumfatorisk trumvirvel)


Vi har dessutom slagit på stort och köpt ny spishäll, så nu har vi minsann en spis där man kan reglera värmen på alla plattorna och inte behöver göra det genom att slå av och på plattan.

I ärlighetens namn är jag dock lite tveksam till det där med att reglera - spisskrället är sprillans nytt och vi har bara precis testat hur det funkar. Det är en induktionshäll och det ska ju vara så smidigt och snabbt och lättreglerat på alla sätt och vis. Sägs det.

Jag satte igång plattan och vips! så kokade vattnet. Sen skulle jag med en elegant gest på touchkontrollen dra ner effekten. Inget hände. Jag drog igen. Och igen.

Sen utbrast jag irriterat: - Det är en defekt spis! Här ska reklameras.

Maken tittade på mig och sa att "du måste först ange vilken platta det är du ska reglera värmen på" (begriper du väl, hörde man att han lite tyst tänkte för sig själv).

Jamen milde tid vilken korkad spis! Det var ju bara en enda platta som var på, då ska den väl kunna räkna ut med lillfingret att det är den jag vill dra ner värmen på. Kan man tycka, eftersom man är en rationell och logisk kvinna.

Men jag begriper, jag. Spisen fungerar med hjälp av manlig logik. Alltså måste man peka med hela handen och förklara allt i enstaviga ord. Kanske bäst maken övertar matlagandet?

6 kommentarer :

  1. Den helgen vi köpte både nya vitvaror och nya kläder och jag var gladast för vitvarorna visste jag att jag tagit ännu ett steg in i vuxenvärlden :)

    SvaraRadera
  2. Maken och jag skrattade gott åt din självinsikt! Och visst är det en spännande resa... ;-) Men jag undrar om man någon gång kommer fram? Till att bli helt vuxen menar jag.

    SvaraRadera
  3. Prexis detta problem har jag när jag vid diverse festliga tillfällen ska bispringa dotter och måg med matlagning hemma hos dom. Du vet, mycket folk, hundar ut och in..
    Någon måste kolla potäterna,såsen etc...
    I stort sett varje gång lyckas jag kommendera fel platta, inte komma ihåg hur man sätter på respektive stänger av den förb...spisen - allt brukar dock lösa sig till slut och jag står där nonchalant visslande och stökande med kastruller och stekpannor.
    Ingen ser hur ångestsvetten långsamt torkar på min panna....

    SvaraRadera
  4. Nämen alltså. Hur många vuxenpoäng finns det? Liksom... när har man fullt?

    SvaraRadera
  5. Britta, det är ju så, man försöker bara se ut som om man har läget under FULLSTÄNDIG kontroll, så går de flesta på det! ;-) I bästa fall så lyckas man ju även suggerera sig själv till att tro det!

    SvaraRadera
  6. Lotti; jag tror att svaret är 32. Eller 27. Och fullt, ja det har man nog vid 87 års ålder. Tror jag.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.