söndag 1 augusti 2010

Man upphör aldrig att förundras

Huliganen är, som nog framgått, en ganska bortskämd hund. Lyckligtvis. Han får smaka både det ena och det andra och har utvecklat smak för såväl lammstek som ankbröst som oxfilet.

Grönsaker göre sig dock icke besvär. "Grönt är skit" tycks vara Huliganens paroll. Ställ ner en tallrik med bönor, tomater och fänkål och se hur han bara fnyser högdraget.

Igår hittade jag dock Huliganens grönsak!

Vi åt kycklingfiléer fyllda med dijonsenap, bacon och purjolök som hade ungsbakats inlindade i savojkål. Vi åt och det var gott, och vid sidan satt Huliganen och väntade på smulorna från den rike mannens bord. Äntligen var vi klara! Jag satte ner tallriken med lite kyckling kvar, samt mittnerven från savoykålen för den var lite stabbig tyckte jag.

Huliganen kastade sig på sitt vanliga väluppfostrade sätt över tallriken och slök savojkålen! Sedan åt han förvisso upp kycklingbitarna också, men bara lite så där förstrött.

Sen rapade han belåtet och utkrävde även husses savojkål (husse som är mer av en principfast natur, eller säg "snål" ur Huliganperspektiv, hade nämligen själv ätit upp sin kyckling).

Det känns ju bra, då kan vi täcka in hela kostcirkeln i Huligankosten.

4 kommentarer :

  1. Bra att täcka in hela kostcirkeln, det tycker jag allt.
    Själv ska jag ta ett glas vin och fira att jag har semester igen efter en jobbig arbetsvecka. :)
    Visst borde väll vin också ingå i kostcirkeln? Har bestämt för mig det iallfall. ;)

    SvaraRadera
  2. Savoykål? Hm... har jag smakat det någon gång? Måste genast ta reda på det. Återkommer!

    SvaraRadera
  3. Se där! Ja du vet, när fan blir gammal och så vidare. Och jag kan bara hålla med: savoykål är rysligt gott. Och ja, Jea, vin ingår absolut i kostcirkeln, precis som choklad. De två sistnämnad är bara för humanbruk, dock.

    SvaraRadera
  4. Jea, hur kan du tveka? Vin, det är ju fruktsaft. I princip. Och frukt, det är nyttigt det!

    Lotti; hur går det, nu sitter vi här i andlös undran och tänker HAR Lotti ätit savojkål, eller ej??

    Bitte: savojkål må han ju få smaka, men aldrig att jag skulle slösa vin och choklad på Huliganen. Bjuder han på Frolic?! Nä minsann. I rest my case.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.