tisdag 24 augusti 2010

Ibland så är man lite amper

En dag som idag till exempel.

På torsdag ska bilen in för reparation av de styrleder och det skamliga bilbälte som gjorde att 2:orna stod som spön i backen på bilbesiktningen. På torsdag eftermiddag kommer jag således att vara en fattigare men förhoppningsvis säkrare bilförare. I all synnerhet om jag sitter i baksätet och spänner fast mig där. Kan vara svårt att nå fram till pedalerna, i alla fall om man är imponerande 1.59 lång (hög? kort?), men jag är fast besluten att få valuta för kosingen.

Jag fick dock ett bekräftelsebrev från Bilia där allt vad som ska göras var uppräknat, och för varje post stod det triumferande "betalas av Huliganmatten". Utropstecknet syntes inte, men kändes ända in i själen. Jag läste och våndades, ända tills jag kom till sista punkten "Efterkontrollavgift. Betalas av Huliganmatten".

Och det var då jag ringde upp och var lite amper i telefon. Rentav lite isig. Klirret från när handläggarens öra frös till is och smulades sönder i atomer ljöd som ljuv musik i mina öron - de öron som var skållheta av rödglödgat raseri.

Vem som kommer att betala? Ja inte blir det jag i alla fall.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.