söndag 8 augusti 2010

När det blir julafton mitt i augusti

Igår bjöd Grannarna oss på mat, prat och tillbehör på kvällen. Det är alltid väldigt trevligt, inte minst därför att man då får tillfälle att kela lite med en liten bomullstuss.

Igår blev det dock rena julafton, inte minst för maken. Vi traskade dit, hela och rena och på bästa gåbortshumöret. Mottogs av glatt skällande bomullstuss, glada barn och glada grannar. Meddelades vad som stod på menyn, och sen, sen hände det!

I våra förväntansfulla händer fick vi en lista på vad grannen har i sin vinkällare, vilket inte går av för hackor eftersom han samlat vin i snart 15 år, och meddelades att vinkällaren stod öppen, vi fick välja vad vi ville! I makens blick tändes en salig glimt och listan lästes framlänges och baklänges och så småningom föll valet på ett margauxvin, Chateau Marquis d'Alesme-Becker Grand Cru Classé från 2000.


Och sen satt vi hela kvällen i grannarnas fantastiska orangeri, njöt av livet, vinet, maten och sällskapet. Och då, då var det väldigt lätt att inte känna sig det minsta melankolisk.

Regnade gjorde det inte heller!

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.