tisdag 10 augusti 2010

&&/#%!!

Jamen, alltså… vad f-n?!?!

Ja jag ber om ursäkt, men om ni haft min morgon hade ni förstått att här krävs ett kraftuttryck. Eller två. Nu är jag ju måttfull, så jag nöjer mig med ett.

Ibland så tror jag på det övernaturliga. Ödet och att man kan vara förföljd intill fjärde släktled. Maken, t.ex., kan inte hålla i en flaska Soave utan att tappa den så att vin och glassplitter yr. Två på två dagar, det talar väl sitt tydliga språk? Man tror också att en högre makt inte vill att man dricker Soave, vilket man tänkt göra till carpaccion eftersom detta tydligen ska vara en sån där lycklig kombination, ett äktenskap instiftat i himlen. Jaja, det lär vi aldrig få veta.

Själv är jag förföljd av bilbälten. I synnerhet bakre bilbälten. I min förra bil, en liten Toyota råkade en viss Huligan tugga i sig dessa. Jag suckade lite och insåg att här fanns inget att göra, lika bra att sälja bilen och köpa en sprillans ny. En ny med galler, med tanke på Huligangaddarna.

Efter tre år var det dags för första besiktningen. Glad i hågen åkte jag dit och tänkte mig att besiktningsgubbarna skulle falla i trans över min fina bil. Då visar det sig att ett av de bakre bilbältena (som aldrig använts) var felmonterat och att det blivit HÅL i det. Huliganen var helt frikänd, för en gångs skull var det inte hans fel. Efter sju sorger, åtta bedrövelser och ett hotande körförbud eftersom Bilia lyckades beställa FEL bilbälten inte en utan två gånger så fick jag då ett nytt bilbälte. Frid och fröjd.

Nu var det dags för bilens andra besiktning. Eftersom jag är en försiktig general hade jag utnyttjat mig av erbjudandet om en gratis förbesiktning på Bilia. Nemas problemas sa man, och jag fick ett protokoll med massor av kryss i rätt rutor, så kaxigt åkte jag idag iväg till bilbesikningen, hurtigt susade jag in och hojtade ”god morgon gubbar, här kommer jag och min fina bil!”.

En vänlig man serverade mig kaffe och lovade att ta hand om bil(skrället). Efter ett tag kom han och sa bekymrat ”Houston, we have a problem!”. … äsch nej, det sa han ju inte, men han SA faktiskt att vi har ett problem – mittenbakbältet gick inte att dra ut.

-??!! Sa jag. Menmenmen… sa jag sen och pekade på rutan där ”kontroll av bilbälten” kryssats i. Det hjälpte inte. Mannen skakade sorgset på huvudet och utdelade en två i protokollet.

Sen hittade han för säkerhets skull också att det var glapp i BÅDA styrlederna fram. När han ändå var på G så att säga. Behöver jag säga att även dessa fått ett ok-kryss i sina rutor?

Gissa vem som raskt körde till Bilia och dängde förbesiktningsprotokollet i bordet tillsammans med Bilbesiktningens skamliga två:or? Gissa vem som log ett isigt leende och undrade vad man menade med det här, vavava?! Svor gjorde jag dock inte, jag är som sagt en mild, blid och måttfull kvinna.

13 kommentarer :

  1. Och vad sa de på Bilia?
    Fick du pengarna tillbaka?

    SvaraRadera
  2. Precis vad jag också vill veta!

    SvaraRadera
  3. Jag undrar ocksa vad de sa pa Bilia?

    SvaraRadera
  4. De där Bilia alltså. Jag HAR ju sagt att du ska strunta i dem. Använd vår verkstad här ute på landet istället. Behöver jag påminna dig om min neverending story med vindrutetorkarna, som tog 2 år att reda ut? Vem löste det? INTE märkesverkstad. Nej, lantliga verksta'n!

    Låt landsbygden leva, som centerpartisten sa! (Fast nu satsar de visst på Stureplan istället, hörde jag på radion!)

    SvaraRadera
  5. Min gissning är att dom tittade iskallt tillbaka på Bilia, välte runt tuggummit och sa: "Och?". Bilverkstäder blir man tokig på och jag kan berätta hur mycket som helst om hur det är att äga en Volvo – och serva på Volvoverkstaden i Eslöv (som numera säger "servicegarantin gäller" när jag kommer, lutar mig mot disken och ser TRÖTT ut. Fint att servicegarantin gäller men min TID då? Och besväret att engagera chaufför och vara billös en dag på landet. Bosse Bildoktorn, skulle inte han kunna vara en faktor att räkna med i valet?

    SvaraRadera
  6. Lever personen på Bilia fortfarande??? Det borde han inte (antar det är en han), eller om han nu gör det borde det vara med skammens rodnad över hela kroppen tycker jag - och därmed basta!
    Bilar skall bara gå och gå och fungera och vara ok och aldrig få parkeringsskador eller krånglande bilbälten eller punkteringar eller något.... hoppsan där kom visst min frustration också...
    Fast en sak har de rätt i på bilbesiktningen: man måste ha med sig nyckeln till avtagbara dragkroken så de kan kolla den. Hälsningar från mig som blev 300 kr fattigare och numera alltid har just den nyckeln tillsammans med bilnyckeln.

    SvaraRadera
  7. Jea, Lotti & Emelie; han rodnade lite klädsamt och sa att jag ska i alla fall inte behöva betala ombesiktningen. Skulle inte tro det!

    Anna-Karin; jag börjar tro du har rätt. De är bra på en sak, det erkännandet ska jag ge dem; att ta betalt. Man kanske ska ta varning av att Bilia och Bilprovningen ligger alldeles jämte varandra? Är de i maskopi månne?

    Bitte: min kompanjon i nöden! Jag vet PRECIS hur du känner!

    Annika; ja han lever. Till min egen förvåning. Men jag börjar bli lite blid och blödig på äldre dagar.

    SvaraRadera
  8. Har tagit för vana att läsa dina blogginlägg högt för familjen!
    Det är roligare att fnissa tillsammans, men idag så sa "gubben" några ord som jag inte vill citera.
    Bättre att konstatera:
    Ojojoj...

    SvaraRadera
  9. Maja, men då hoppas jag du läser med skånska skorrande r och rullande diftonger? Till och med svordomar blir nog liksom saftigare då... ;-)

    SvaraRadera
  10. Nu slutar jag smyga, detta blev för mycket. Du borde ha svurit. Det gjorde jag. Både på Värnhem och i Lund. Och sedan drog jag en salva på Jägersro också. På Bilia alltså. För jag har en Volvo, och den fastnade i besiktningen. Två år i rad. För att Bilia monterat glödlampor fel - FEM GÅNGER!

    Hade du svurit hade de ändå smackat beklagande med tungan och sagt "ja, ja, hon den där från Esarp var ju sju resor värre". Vi bor ju ändå granne med Alberta Kvarn och den påstådda Esarpsmördaren (fast han är ju inte i livet längre, men du förstår ju vad vi har i luften härute!)

    SvaraRadera
  11. Du har ju rätt Malin, jag hade nog behövt ryta i lite - förstår inte var denna mesighet kommer ifrån? Skulle behöva lite Esarpanda känner jag! Men jag kanske kan hänvisa till dig vid nästa besök där?

    SvaraRadera
  12. "Hänvisa till" låter så tamt och mesigt. Säg som det är. HOTA MED. Det låter betydligt bättre och mer slagkraftigt. Kanske också en smula mer sanningsenligt ;) (undrar nu vem som smyger in och bereder sig tillträde till din blogg, med den hotfulla meningen)

    SvaraRadera
  13. Så sant! Nu ska ryggar rätas, mod fattas och handlingskraft samlas: Bilia, you wont't know what hit you!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.