måndag 13 september 2010

Brister i kvalitetskontrollen

Medan jag har flängt land och rike runt - ja till och med utrikes runt - så har maken passat Huliganen. Eller om det är så att Huliganen passat maken? De har haft lite male bonding, har dragit på sig nätbrynjorna, druckit öl direkt ur burkarna, rapat utan att be om ursäkt och kollat fotboll. Eller ja, nu finns det ju vare sig nätbrynjor eller öl i huliganhemmet, men jag menar ju mer mentalt sådär. Inget kvinnligt fjams och finsnickerier.

När jag återbördats till hemmet utbröt stort puss-å-kram-kalas. När det kramats färdig, förhörde jag mig ivrigt om allt gått bra? Om Huliganen varit snäll? Om maken varit snäll?

- Jodå, det hade gått så bra så, intygade maken. Men alldeles nöjd såg han inte ut. Över hans vanligen så fryntliga uppsyn drog en skugga, en lätt irriterad skugga. Jag förhörde mig omtänksamt om vad anledningen kunde vara till att allt inte var solsken och rosor i Huliganens närhet?

- Alltså, det är minsann inget fel på Huliganen, sa maken. - Men han bajsar ju!

Och jo, det får jag erkänna, att det gör han. Det som kommer in i form av frolic och annat, ja det kommer ju liksom ut i en annan ände, det är bara att inse.

- Och det är himla märkligt! fortsatte maken upprört sen. -Nästan varenda gång jag ska ta fram en bajspåse och plocka upp, så är öppningen på påsen upp-och-ner. Herregud, ska det vara så svårt att tillverka bajspåsar där öppningen är uppåt? Det begriper väl varenda människa att om öppningen är neråt så ramlar ju bajset ut?

Maken fnös. Jag funderade på att föreslå att han skulle skriva ett ampert brev till bajspåsetillverkarna, men övergav tanken. Men nog är det märkligt att de har sån bristfällig kvalitetskontroll?

3 kommentarer :

  1. Du har fått en award av mig. Kolla i min blogg!
    Kram

    SvaraRadera
  2. Allt var bättre förr, den saken är klar. Förr i tiden, tex när jag köpte bajspåsar för typ två veckor sedan kunde man VÄLJA om man ville se den öppna sidan som upp och den stängda som ner. Tror du att vi ska försöka hitta ett restlager att köpa upp till maken för framtida eventuella behov (sic!)?

    SvaraRadera
  3. Maja; stort tack! Jag kommer att ta tag i detta så snart jag hinner!

    Bitte; jamen precis! för två veckor sedan var världen en bättre plats, mer strukturerad, bättre äldreomsorg, bättre barnomsorg, bättre bajspåsar - ja ALLT var bättre. Utom möjligen man själv som bara går från klarhet till klarhet, vill jag bara ha sagt i all blygsamhet.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.