lördag 25 september 2010

I vetenskapens tjänst!

Man kan kanske tycka att det låter lite otroligt, men Huliganen är faktiskt vida känd i vetenskapliga kretsar; inte mindre än två gånger har han agerat studieobjekt i vetenskapens tjänst - och båda gångerna dessutom i disciplinen genetik!! (Själv är han helt och hållet övertygad om att han inte bara varit ett studieobjekt, utan även ett praktexempel).

Jojomensan, för något år sedan gjorde KTH en genetisk studie på vissa linjer inom västgötaspetsrasen, och eftersom Hampus har S02179/59  Fia som anmoder fick han vara med. Han insats bestod i att jag fick ta salivprov på honom och skicka in, och han tyckte väl att det var sisådär kul att bli petad med tops i gapet, men bidrog på ett högst vetenskapligt och välvilligt sätt i denna dr. Klütschs studie.

Och nu har det hänt igen! Men till skillnad från ovanstående rapport har denna fallstudie utmynnat i något som faktiskt är såväl förståeligt som högeligen läsvärt, nämligen denna komparativa studie, utförd av den alltid så kompetenta Ellenmamman.

Hon har på ett synnerligen intressant sätt belyst de likheter som finns mellan tvenne charmerande men självsvåldiga individer, nämligen Ellenbebisen och Huliganen. Huliganen hade någon liten kommentar, men föreföll ändå nöjd med att åter ha bidragit till att utöka den vetenskapliga kompetensen i världen.

- I am a scientific dog, utropade han belåtet. Sen ville han prompt att jag ska övergå till att kalla honom Dr. Huligan, eller möjligen Huliganen, Ph.D. Åt detta fnös jag bara och påpekade att det är inte studieobjekten som får en akademisk titel.

Huliganen glodde under lugg på mig, och sa sen på sitt mest dräpande sätt att av oss två så var i alla fall han den som bidrog till att utöka den sammanlagda kunskapen och kompetensen här i världen, för inte är det väl någon som velat ha med mig i en komparativ studie, vavava??!! Och det har han ju onekligen rätt i.

Inga kommentarer :

Skicka en kommentar

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.