onsdag 22 september 2010

Onsdag.

Javaeremededå, undrar ni kanske? Och nä, det är väl inget speciellt med det. En mellandag liksom. Man har hunnit mitt in i jobbveckan. Det yr revisorer och eu-projekt och datorbyten och det ena med det fjärde runt öronen på en.

Men man står pall. Man svarar koncist, fyller i formulär, joddlar med sladdar och tangentbord på ett ytterst kompetent sätt, om man får säga det själv. God hjälp har man av Huliganen. Ja kanske inte när det gäller eu-ansökan och datorer, men när det kommer till revisorer, ja då är han en klippa att luta sig mot. (Man får i och för sig böja sig långt ner för att luta sig mot Huliganen, men det gör man så gärna så).

Revisorer ska hållas kort och lära sig veta hut, det är Huliganens paroll. Alltså far han ut i entrén och gastar "här kommer ingen j-vel över tröskeln!" så att revisorerna hukar sig förskrämt och deras papper och pärmar fladdrar ner längs korridoren.

- Men lille vän, så får du väl inte göra! förmanar man Huliganen lite halvhjärtat då. Innerst inne tycker man ju att detta är enda rätta sättet att handskas med revisorer, men man har ju en viss polityr och en vag uppfattning att man bör uppföra sig på ett mer polerat sätt. Huliganen tolkar ens förmaning på det enda rätta sättet, nämligen att detta är inget att bry sig om, så han fortsätter med liv och lust att tala om för revisorerna att han minsann håller ögonen på dem. Inte ens när överste revisorskuckun själv försöker sig på att muta med frolic faller han till föga. "Vafalls? Mutbrott!!" är hans dom.

Vid närmare eftertanke undrar jag om jag inte bör överlåta även eu-projekt på Huliganen?

5 kommentarer :

  1. Huliganen lyssnar bara till sina gener!
    Det är en västgötes förb... plikt och skyldighet att gasta: "här kommer inge j-l över tröskeln", när någon tänker göra intrång å västgötes domäner.
    Och en revisor!!!! Fattas väl bara!

    Mina damer har haft några hårda veckor här, med alla hantverkare som flaxat ut och in, bankat, borrat, skramlat och levt om, både inom- och utomhus. Varje gång dom kommer - samma hallå och "STOPP I LAGENS NAMN"!
    Gubbarna åker på lunch, återkommer - pårom igen bara!!!
    Men bara så att säga i "förebyggande syfte" - man hojtar till, sedan är det bra.
    De allra flesta hantverkare är också förtjusta i hundar - vilket mina genast drar fördel av :0)
    Vill gärna kolla alla verktyg,pussa i örat om gubbsen sitter ner, hålla handleden och "hjälpa till".
    De får hälsa och gulla lite, men sedan måste jag vänligt men bestämt ta undan dem, annars skulle gubbsen aldrig få något gjort.

    SvaraRadera
  2. Här kommer några ord från en tvåbent Västgöte.
    Inte visste jag att det var vår plikt att inte släppa någon över tröskeln, men det ligger en hel del i det!!!
    Ha du din lille huligan med på jobbet så kanske en och annan revisor håller sig på rätt sida om tröskeln!

    SvaraRadera
  3. Britta, du har alldeles rätt - Det är klart att han ska tuta lite när det närmar sig potentiella faror. Och vad kan väl vara mer farligt/krångligt än en revisor?! Hantverkare, däremot, dem skäller man lite på, men sen är man behjälplig med det mesta. Flytta på verktyg till exempel. Vare sig det behövs eller ej...

    Emelie; just det! Vi instämmer i detta gutturala skotska utrop.

    Maja, det är uppenbarligen aldrig för sent att lära sig något! Du vet väl om att västgötar även vallar kor genom att nafsa i hasorna... ifall du vill prova alltså!

    SvaraRadera
  4. Åh, även jag skulle behöva luta mig mot Huliganen (igen får jag väl tillstå) nu. Min revisor skickade bokslutet för sent och straffavgiften på en halv västgötaspets till mig. Så när han ändå ska ge sig på volvohandlaren i Eslöv kan han kanske ta svängen runt Helsingborg och revisionsbyrån också?

    SvaraRadera
  5. Bitte, jag skickar över honom på studs!

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.