måndag 20 september 2010

Nu haver jag varit kulturell - igen!

Förra året och i våras gick jag ju på akvarellkurs, vilket var kul. Men svårt. Alltså det där med perspektiv... nåja, det var ju som det var med det, och visst har jag mina kvaliteter, men inga direkt perspektivkvaliteter, det vore en evig lögn att påstå.

Därför beslöt jag mig för att gå en fotokurs istället. Då skulle jag ju liksom få perspektiv på köpet kände jag. Förra veckan var det dags för premiäromgången. Efteråt kom jag hem och meddelade att jag fått läxa. När jag vidare informerat vad läxan bestod i utropade dottern (ja det var via Skype och inte mail, så hon kunde verkligen utropa); men vad är det med dessa manliga kursledare i övre medelåldern?!

Någon kanske kommer ihåg min veklagan över alla dessa traktorflak, snömoddshögar, lastbilar och annat elände som vi tvingades måla, aldrig en endaste liten tulipan? Nu skulle vi fotografera antingen a) dörrar, b) fönster eller c) lås och handtag. Den skarpsynte inser raskt att nähä, ingen ros den här gången heller.

Men faktum är att det var attans så mycket roligare att fotografera handtag och lås än att måla traktorflak, det vill jag bara ha sagt. Så här blev en del av mina alster (jag kan ju inte visa alla, det är ju självklart. Och som av en slump så råkar det sig så att de jag nu lägger ut här, ja det råkar kanske vara just de som fick beröm. Men det är helt och hållet slumpen, det vill jag bara poängtera).





Vem kunde ana att vårt gamla uthus visade sig vara av en sån kulturell kaliber?

8 kommentarer :

  1. Vilka fina bilder! Undra på att du fick beröm. Och perspektiv och allt fick du med... Alltså, jag vill ju inte vara petig eller så. Och så var det ju det här med konstnärlig frihet för bloggare. Men visst utropades det via mail istället för Skype?

    SvaraRadera
  2. Snyggt jobbat syrran! Fast jag vill ändå gärna ha ett egenhändigt målat julkort i år också, kan man få det månne? Eller kanske blir det ett egenhändigt taget foto kanske? Och nu inser jag att det ju faktiskt inte är så långt till jul.....

    SvaraRadera
  3. Det översta var ju verkligen toppklass!! Dom andra gick inte heller av för hackor. Bra jobbat!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! ;)

    Ps Du kan ju fråga den där fotogubben om han vet hur svårt det är att fota en hund utan ben, där borde perspektivläran komma in! Ds

    SvaraRadera
  4. Ah, jag tror minsann att en gemensam bekant till oss boende på landet utanför Genarp gått samma fotokurs som du! För jag minns när hon fotograferade kyrkgrindar... :) Jättefina bilder, och jag säger som Annika; jag ser redan julmotiven!

    SvaraRadera
  5. Ja, det verkar vara en spännande fotokurs du hamnat på... men det var fina bilder du tagit!

    SvaraRadera
  6. Emelie; jajaja, petmoster där! Det kan väl hända att de kanske var via mail då, men i så fall så hörde jag liksom utropstecknet i alla fall.

    Annika: det är VISST långt till jul. Jättelångt! Alldeles vansinnigt förfärligt megalångt. Och vad julkort beträffar, ja det har jag inte ens börjat tänka på...

    Jenny: tack! Så många utropstecken, de värmde verkligen! Och du har ju alldeles rätt om det där med perspektiv på benlösa hundar, nu ska jag minsann sätta honom på pottkanten, fotogubben!

    Anna-Karin; kyrkgrindar??? hm... kan ju vara fint - men vad ÄR det för fel på rosor?

    Angela: tack och bock! Nu ska jag bara fundera på nästa veckas uppgift...

    SvaraRadera
  7. Det är så spännande med foto för man SER verkligen saker genom linsen som man annars inte ser! Jag vill också gå foto kurs, tror jag......Uppgiften om tulipaner får ni senare på terminen, när de är svåra att hitta. Examens provet liksom :)
    Najsiga bilder!

    SvaraRadera
  8. Anki, precis så är det! Och nu inser jag att du har ju alldeles rätt - så klart tulipanera kommer ju såklart senare. Man är bara förundrad över att man inte skulle fotografera en snöplog i ett septemberlandskap nu.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.