onsdag 9 februari 2011

Den obotlige optimisten

"Nu är det vår!" tänker man. Bara för att det försvunnit en himla massa snö, blivit en eller annan plusgrad och man, åtminstone temporärt, avbroddat kängorna. Vips glömmer man halka, snö, minusgrader och svordomar över vintereländet. Man börjar spana efter snödroppar och vintergäck, totalt glömsk av att det faktiskt bara är början av februari och att det normala år är just då ungefärligen som vintern behagar komma till Skåne.

Men så igår behövde man masa sig till huvudstaden. Per tåg skulle man masa sig, och det var ju en viss undran om detta skulle gå, sådär i stormens efterdyningar, men jodå, fram kom man, försenat men i tid för möte trots allt. På uppvägen upptäckte man  att ja, jo, just i Lund så är det inte så himla mycket snö kvar, men resten av landet är snötäckt. Snö, snö, snö. Då ramlar man med en duns ner i vinterträsket igen.

Fast så imorse, när Huliganen och jag traskade ut på morgonpromenad så hördes det något. Något man inte hört på länge. Fågelkvitter var det ovana ljud som fick trumhinnorna i dallring, och då kändes det att okej,  man kanske  är naiv, man kanske inte har förstånd att  begripa att det kommer säkert mer vinterrusk och elände men man är i så fall inte ensam om det. Det finns fler som hyser ett hopp om vår. Det kändes ganska skönt faktiskt.

4 kommentarer :

  1. Våren är på väg, tror jag i alla fall. Själv sticker jag till Italien för att pimpla Amaroneviner och för att vara alldeles riktigt säker på att jag får uppleva våren. I 15 graders värme... ;-). Jo, och så ska jag ju på tryffeljakt, shopping, matlagningskurs, vingårdsbesök och ta en liten titt på Gardasjön. Suck. Åh. Vad tråkigt det låter ;-). Men lite gråsparvskvitter är inte fel det heller...

    SvaraRadera
  2. Usch så tråkigt det låter! Storsint som jag är så erbjuder jag mig att åka i ditt ställe. Inte ska du behöva stå ut med shopping, vingårdsbesök och Gardasjöar.

    SvaraRadera
  3. Tror också, åtminstone stundtals, på våren. Men nu vräker snön ner här – igen – och då vaknar man till sans snabbt och brutalt. Men fågelsång ger hopp, det gör det!

    SvaraRadera
  4. Man får åtminstone drömma för ett lite tag till fåglalåten. Tills snön vräker ner. Just nu är det i och för sig regnet som vräker. Det är bättre. Marginellt.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.