söndag 27 februari 2011

Det kanske går?

Igår följde vi med Briarden och hennes matte på massage. Jo för Briarden har en träningskompis vars matte utbildar sig till hundmassör på Axelssons och nu behövdes det övningsobjekt. Med tanke på hur Huliganen uppför sig så fort man kliver innanför dörren hos veterinären kände jag en viss tveksamhet - men å andra sidan, ska man öva sig så är det väl bra att öva sig även på objekt som stretar emot, som gapar högljutt, som har åsikter, som är stela och med Attityd?

Vi beslöt oss således för att följa med - inte minst därför att detta medförde att åka tillsammans med Briardens matte, och bara det, att få sitta i lugn och ro i bilen och prata så öronen fladdrade var ju väldigt lockande.

Vi kom fram. Hälsade. Bjöds på kaffe och kanelbulle, bara det var ju bums ett jättestort plus i kanten. Ja faktiskt kvalificerande för Guldstjärna av Största Storleken. (Briardens matte kom sedan på när vi åkte hem att hon varit så upptagen att hon glömt att äta kanelbulle... STORT misstag kan jag ju säga!).

Sedan kom Huliganen in. Som Tjuren Ferdinand på arenan, typ. Lite lätt blängande under lugg, men han kom snabbt på att det här, det var ett schysst plejs, så han for frejdigt runt och inspekterade. Därefter var det dags för själva undersökningen och jag anlade redan i preventivt syfte ett litet urskuldande leende.

Men se på f-n! Dessa två tjejer var så mjuka, fina och lugna att Huliganen fann sig tycka det var en trevlig sak, de där att bli känd på. Struken över med mjuka händer. Och jo, det var RÄLIGT att bli känd på ryggen. RÄLIGT att lyfta baktassarna. ÖVERMÅTTAN GRÄSLIGT att bli undersökt i de bakre regionerna. Men ändå stannade han kvar och fann sig i det mesta. Tyckte rentav det bitvis var skönt! Och om nu någon misstrogen läsare tror att detta har att göra med att han blev mutad med små bitar godis, ja då vill jag bara säga att hos veterinären, där försöker de också erbjuda godis, men dessa bitar betraktar då Huliganen som om de vore preparerade med dödligt gift och djursjukvårdarna Lucrezia Borgia (den ökända giftblanderskan) i egen hög person. Han låter sig alltså inte mutas hur som helst.

När Huliganen var klar kom Briarden in. Måhända tänker hennes matte blogga om det själv? Så jag nöjer mig med att konstatera att Briarden, det är en tjej i toppform! Och en tjej som njöt av behandlingen, som låg behagligt utsträckt och tyckte att det där med massage, det var en toppengrej.

Därefter åkte vi hem till våran Husse. Huliganen spetade in  huset och tjoade högljutt

- jag har varit på massage! Och, lade han triumferande till, jag uppförde mig!!
- Väl eller illa? frågade Husse försmädligt då.

Huliganen fnös bara åt sånt dumt prat och rullade sedan ihop sig och somnade.

Husse såg lite avundsjuk ut. Sedan sa han att han hade också tyckt det varit skönt med massage.

- Det är nog inga problem svarade jag kreativt då.
- Vi klär ut dig till tax så kan du följa med nästa gång!

5 kommentarer :

  1. Kul att han kom på att det kan vara mysigt med massage. Iza skulle verkligen behöva det, men hon har liksom inte tid... Vi har verkligen försökt i samband med simningen som vi har hållit på med, men hon hinner inte ens ligga still så länge att hon har en chans att upptäcka att det är skönt.

    SvaraRadera
  2. Jo, det där med massage är skönt tycker Raja. Vi har fördelen att Jakobs flickvän håller på att utbilda sig inom hundvård.Nu har de gått igenom stretching och massage och Raja siter snällt still och låter sig klappas, strykas och sträckas på. Det är en enorm skillnad på hunden idag och när vi fick henne för 3 år sedan!!!
    Kram Maja

    SvaraRadera
  3. Husse utklädd till tax DET vill vi verkligen få se på bild.
    Och hur kan man GLÖMMA att äta en kanelbulle? Detta förklarar varför Bitte inte är större än en liten fjärt.
    Och massage, DET är grejer det! Själv kör jag det som byteshandel med vår lillhusse. Vill han få igenom något får han massera min nacke först. Vissa kallar det barnarbete, själv kallar jag det att ge och ta... ;)

    SvaraRadera
  4. PRECIS det som Jea skrev i sin kommentar - det tänkte jag skriva.

    Ja, utom det där med lillhusse då :)

    SvaraRadera
  5. Lotta; har man bråttom, så har man! Och då kanske massage inte är den optimala sysselsättningen. Själv hade jag dock kunnat ligga still hur länge som helst...

    Maja; vilken lyx! En hundvårdare i familjen!! Nu blev jag nästan lite avundsjuk ;-)

    Jea; ja jag begriper det inte - glömma kanelbulle? Kan man det?!

    Larsson; Jag har försökt. Det har jag. Men med mediokert resultat.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.