måndag 14 februari 2011

Olika perspektiv

Jag kom hem och kollade bloggen.

- Minsann, jag har fått åtta kommentarer på valpinlägget! sa jag belåtet till maken. Maken sa uppmuntrande "så bra då!" Men sen såg han fundersam ut. - Hur många kommentarer fick du på förra veckans inlägg om protohistoria undrade han när han funderat färdigt.

- Äh...tja... noll. Ungefär. svarade jag lite undvikande. Maken såg helt oförstående ut. Hur kan man skriva en massa svar om valpar undrade han sen, och totalignorera protohistoria? Jag påpekade lite försiktigt att den genomsnittlige läsaren här säkerligen är hundintresserad, men att intresset för protohistoria säkert är ganska svalt. Om man nu vet vad det är - vilket jag, till exempel, inte gör. Jag skulle tro att de flesta gäspar mer eller mindre förstulet när protohistoria kommer på tapeten.

Maken såg oövertygad ut. Han påpekade upprört att jag hade ju inte bara skrivit om protohistoria, utan dessutom om filologisk tradition. För att inte tala om korrespondenskontext. - Det är ju rena rama Kinderägget! utropade han. Tre saker på en och samma gång!

Fast jag vet inte, jag. Går protohistoria upp mot choklad?

4 kommentarer :

  1. Det kanske går upp mot riktigt äcklig blockchoklad som har bästföredatum 2008-09-01

    SvaraRadera
  2. Angela och Jea; där slog ni huvudet på spiken. För det finns ju inget annat svar som är rimligt.

    Anna-Karin; sån där som är gråvit och nästan lite luddig? Möjligen.

    SvaraRadera

Obs! Endast bloggmedlemmar kan kommentera.